Το Γιβραλτάρ «αιχμή» μεταξύ Λονδίνου, Μαδρίτης και brexit

Το Γιβραλτάρ «αιχμή» μεταξύ Λονδίνου, Μαδρίτης και brexit

Χθες, ο πρώην επικεφαλής των Τόρις Μάικλ Χάουαρντ δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι θα ήταν έτοιμη να κάνει πόλεμο για να υπερασπισθεί το Γιβραλτάρ, όπως έκανε πριν από 35 χρόνια η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ που κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αργεντινής για τα Νησιά Φόκλαντ.

Η Βρετανία θα περιμένει έως το τέλος του μήνα για να μάθει σε ποιες κατευθυντήριες γραμμές συμφώνησαν τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με θέματα όπως το Γιβραλτάρ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Το μέλλον του Γιβραλτάρ έδωσε το έναυσμα για την πρώτη διαμάχη των συνομιλιών εξόδου από τότε που η Μέι κατέθεσε τα επίσημα έγγραφα του διαζυγίου, με το προσχέδιο του οδικού χάρτη της ΕΕ να προβλέπει ότι η όποια συμφωνία για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας.

«Αυτό είναι το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών που εκδόθηκε. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμφωνηθεί από τους 27», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε σήμερα στη Μαδρίτη μια «φιλική και εποικοδομητική» συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Αλφόνσο Ντάστις στο πλαίσιο μιας προκαθορισμένης επίσκεψης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, κατά την οποία αναφέρθηκε στο ζήτημα του Γιβραλτάρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter