Το γιογιό του Μπακογιάννη

Το γιογιό του Μπακογιάννη

Οταν ένας πολιτικός παράγοντας κάνει λάθος, το λιγότερο που πρέπει να απαιτούμε είναι να το παραδεχτεί και να σπεύσει να το διορθώσει.

Στην Ελλάδα όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό. Γιατί αυτοί που θεωρούν ότι γεννήθηκαν για να έχουν τα πολιτικά οφίτσια πιστεύουν επίσης ότι πρέπει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ό,τι αποφασίζουν. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του δημάρχου Αθηναίων. Που όχι μόνο δεν διορθώνει τα λάθη του, αλλά τα κάνει και χειρότερα καθώς σπεύδει να τα δικαιολογήσει με αστειότητες, ίσως γιατί πιστεύει ότι οι πολίτες της πρωτεύουσας είναι βλάκες με περικεφαλαία που καταπίνουν αμάσητα ό,τι τους σερβίρει.

Γιατί είναι αστειότητα να βάζει κάποιους «ειδικούς» να δηλώνουν ότι έκαναν… έρευνα που έδειξε ότι ο «Μεγάλος περίπατος», που δεν είναι ούτε μεγάλος ούτε περίπατος, μείωσε το ποσοστό χρήσης ΙΧ στους κεντρικούς δρόμους κατά… 2%, δηλαδή σχεδόν καθόλου αν υπολογίσουμε ότι η έρευνα έγινε στις αρχές Ιουλίου, ενώ άρχισαν οι διακοπές και οι πάντες κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφεύγουν το κέντρο της ταλαιπωρίας. Και είναι γελοιότητα να ισχυρίζονται ότι αυτό το 2% είναι κάποιο σημαντικό ποσοστό ώστε να αξίζει όλη αυτή η αναστάτωση και να δικαιολογούνται όσα ξοδεύτηκαν επειδή ο Μπακογιάννης αποφάσισε να παίξει τον… κηποτέχνη, τον αρχιτέκτονα και τον πολεοδόμο στις πλάτες μας.

Γιατί το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτά τα παιχνίδια του δήμαρχου που, όπως φαίνεται, βαρέθηκε τα lego και τα playmobil και αποφάσισε να το γυρίσει στο γιογιό, μόνο που στην άλλη άκρη του λάστιχου δεν έδεσε έναν δίσκο ή μια μπαλίτσα αλλά μια ολόκληρη πόλη και τους κατοίκους της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter