Το ηφαίστειο κοχλάζει

Το ηφαίστειο κοχλάζει

Καθόλου καλά δεν πορεύεται η χώρα, όποιον τομέα και αν εξετάσει κανείς.

Ο κορονοϊός καλπάζει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς, οι νεκροί αυξάνουν, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και οι ΜΕΘ δεν φτάνουν για να νοσηλεύσουν τους ασθενείς.

Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση προδιαγράφει μαύρο το μέλλον για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Η ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να βράζει, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα ξεσπάσει.

Για την εξωτερική πολιτική υπάρχει σιγή ιχθύος την ώρα που το Oruc Reis οργώνει το Αιγαίο και ο Ερντογάν θέτει ανοιχτά θέμα δυτικής Θράκης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει φέρει τη χώρα και τους πολίτες δεν μπορεί να σκεφτεί, ως γνήσιο τέκνο της προδικτατορικής ΕΡΕ, απολύτως τίποτα άλλο παρά την καταφυγή στις απαγορεύσεις και τη βία.

Με πρόσχημα την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό, καταστρατηγεί το Σύνταγμα και απαγορεύει για τέσσερις ημέρες τις συναθροίσεις, «καθ’ άπασαν την επικράτεια» όπως θα επέβαλαν και οι πραξικοπηματίες του 1967, για να μην πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Έχοντας πρόσφατη τη μεγαλειώδη συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το ηφαίστειο κοχλάζει επικίνδυνα.

Ο πρωθυπουργός και οι «άριστοι» υπουργοί του, που μέσα σε δεκατέσσερις μήνες κατάφεραν να καταστρέψουν μια οικονομία και μια κοινωνία που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της μετά από τη δεκαετή κρίση που μείωσε πάνω από 25% το ΑΕΠ, δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Κέρδισαν τις εκλογές με ψέματα, συνέχισαν και συνεχίζουν να ψεύδονται ακόμα και σήμερα που η αδυσώπητη πραγματικότητα τους ξεπέρασε.

Για τον λόγο αυτό στρέφονται σε καταπάτηση του Συντάγματος και στους πραιτωριανούς του Χρυσοχοΐδη που κτυπούν και βάζουν χειροπέδες ακόμη και σε 15χρονους εφήβους.

Είναι σίγουρο ότι οι πρακτικές αυτές δεν μπορούν να γίνουν για πολύ ακόμη ανεκτές από τον ελληνικό λαό, που έχει βαθειά τραύματα από το παρελθόν.

Το ζήτημα είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά, σε μια χώρα που είναι ήδη πολλαπλώς πληγωμένη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter