Το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί σε έκτακτη σύσκεψη τους υπουργούς Υγείας των G7

Το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί σε έκτακτη σύσκεψη τους υπουργούς Υγείας των G7

Οι υπουργοί Υγείας από τις επτά πλουσιότερες χώρες του κόσμου θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να συζητήσουν τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού που προκαλεί ανησυχία, ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Η Νότια Αφρική ειδοποίησε τον κόσμο για την Όμικρον την Παρασκευή, αφού είδε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε διάστημα μιας εβδομάδας, που πιθανώς σχετίζεται με τη νέα παραλλαγή, η οποία έχει σημαντικό αριθμό μεταλλάξεων. Υπάρχει ανησυχία ότι αυτές οι μεταλλάξεις θα καταστήσουν τα σημερινά εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.

Οι χώρες της ΕΕ, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, έχουν περιορίσει τις πτήσεις από και προς πολλές χώρες της νότιας Αφρικής. Ωστόσο, κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν ήδη εντοπιστεί στην ηπειρωτική Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την Ολλανδία να αναφέρει τουλάχιστον 13 περιπτώσεις από πτήση από τη Νότια Αφρική.

Η ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε επίσης ότι η μάσκα προσώπου στη χώρα θα είναι πλέον υποχρεωτική σε καταστήματα, τράπεζες, ταχυδρομεία, κομμωτήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την Τρίτη.

Ξεχωριστά, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε «έντονη σύσταση» για τη χρήση μάσκας από τη Δευτέρα για όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το προσωπικό και τους επισκέπτες.

Επίσης, από την Τρίτη, όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από οποιαδήποτε χώρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ανεξάρτητα από το στάτους εμβολιασμού, καθώς και να απομονώνονται μέχρι να βγουν αρνητικά. Οι δωρεάν εξετάσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας δεν θα ισχύουν για το σκοπό αυτό. Τα τεστ πρέπει να αγοράζονται από ιδιώτες παρόχους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter