Το HOME Project ανακοινώνει ότι έλαβε δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από το Ίδρυμα IKEA

Το HOME Project ανακοινώνει ότι έλαβε δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από το Ίδρυμα IKEA

Ο διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανθρωπιστικού σκοπού HOME Project (www.homeproject.org), έλαβε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Ίδρυμα IKEA προκειμένου να ενισχύσει το πολύτιμο έργο που προσφέρει στους τομείς της στέγασης και της προσφοράς εργασίας σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση και βρίσκονται στην Ελλάδα.

Tο HOME Project στοχεύει στην παροχή ασφάλειας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης σε ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και υποστηρίζει ήδη τη λειτουργία πέντε δομών φιλοξενίας. Το HOME Project παρεμβαίνει βοηθώντας ανήλικους πρόσφυγες σε σημεία υποδοχής σε όλη την Ελλάδα, απαντώντας στις πραγματικές ανθρωπιστικές ανάγκες με εξειδικευμένη υποστήριξη, χρηματοδότηση και συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Η νέα δωρεά από το Ίδρυμα IKEA θα επιτρέψει στο HOME Project να διπλασιάσει το εύρος των εργασιών του, υποστηρίζοντας άλλους πέντε χώρους φιλοξενίας, αυξάνοντας τις δυνατότητες παροχής φροντίδας σε περισσότερα από 200 παιδιά και προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης, προστασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η συγκεκριμένη, πιο πρόσφατη δέσμευση, θα αυξήσει τις συνολικές θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει το HOME Project σε περισσότερες από 120, συμπεριλαμβάνοντας απασχόληση για αρκετούς πρόσφυγες.

Περισσότεροι από 8.419 από τους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016 είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, και αντιμετωπίζουν κινδύνους βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης και διακίνησης οργάνων.

«Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα για ένα ασφαλές μέρος που μπορούν να αποκαλούν σπίτι», δήλωσε ο Per Heggenes, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος IKEA. «Το Ίδρυμα ΙΚΕΑ υποστηρίζει το HOME Project επειδή πιστεύουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις και τον ΟΗΕ, για να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα στα ευάλωτα παιδιά, βοηθώντας τα να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να οικοδομήσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους».

Η Σοφία Κουβελάκη, Διευθύντρια του HOME Prοject, δήλωσε: «Η κλίμακα της συγκεκριμένης καταστροφής είναι τεράστια και τα παιδιά είναι τα πραγματικά θύματα της. Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα ΙΚΕΑ για την αναγνώριση της κρίσιμης αποστολής του HOME Project και για αυτή τη γενναία δωρεά, η οποία θα επιφέρει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Eλπίζουμε ότι θα αποτελέσει έμπνευση για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

Tο HOME Project προσδοκά να συνεχίσει να λαμβάνει δωρεές και υποστήριξη προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της προσφυγικής κρίσης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, υπήκοοι κυρίως Συρίας, Αφγανιστάν και Πακιστάν, έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015 και χρήζουν βοήθειας και προστασίας. Οι στοχευμένες παρεμβάσεις σε καταυλισμούς καλύπτουν ένα μέρος των βασικών αναγκών, από την παροχή γάλακτος για μωρά έως ιατρική, εκπαιδευτική, γλωσσική και νομική υποστήριξη.

Όλες οι δωρεές που προσφέρονται στο HOME Project παρέχονται απευθείας σε ανήλικους πρόσφυγες βοηθώντας τους να είναι ασφαλείς, να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και ρούχα, να έχουν ένα σπίτι και να ενσωματώνονται στην κοινωνία. Το HOME Project συνεχίζει να αναζητά και να συγκεντρώνει όλες τις μορφές δωρεάς και βοήθειας που θα επιφέρουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών και των τοπικών κοινωνιών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter