Το Ηράκλειο Κρήτης «χαλάει» τον μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη της Κεραμέως (Pdf)

Το Ηράκλειο Κρήτης «χαλάει» τον μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη της Κεραμέως (Pdf)

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το περίφημο «17 μαθητές μέσο όρο ανα τμήμα» της υπουργού Παιδείας η οποία ήθελε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς να επιχειρηματολογήσει για την επιλογή να λειτουργήσουν τα σχολεία σε πλήρη σύνθεση, μια απόφαση της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου έρχεται για να παρουσιάσει την πραγματικότητα που επικρατεί στα σχολεία.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλειου με έγγραφο της στις 5 Οκτωβρίου αποφασίζει την προσαύξηση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα του 13ο Γυμνασίου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η απόφαση “προσαυξάνουμε τον αριθμό των μαθητών στα παρακάτω τμήματα του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου κατα παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων λόγω έλλειψης αιθουσών”.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου δεν αποτελεί την εξαίρεση. Σε δεκάδες σχολεία δημόσια και ιδιωτικά ο αριθμός των μαθητών ξεπερνάει τους 25 μαθητές ανά τάξη προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε γονείς εκπαιδευτικούς και βέβαια μαθητές που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε λίγα τετραγωνικά για πολλές ώρες. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα αιτήματα των μαθητικών κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη .

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/10/09/5f80516c825e634b81741293.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter