Το Ίδρυμα Μποδοσάκη με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola και της Coca-Cola στην Ελλάδα στην κοινή προσπάθεια κατά του COVID-19

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola και της Coca-Cola στην Ελλάδα στην κοινή προσπάθεια κατά του COVID-19

Στόχος η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καθώςκαι των ευάλωτων ομάδων μέσω της ενίσχυσης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την αντιμετώπιση της πανδημίας

16Απριλίου 2020 – Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (TheCoca-ColaFoundation) και σε συνεργασία με την Coca-ColaHellasκαι την Coca-Cola Τρία Έψιλον, πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράςμε στόχο την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Μέσα απόαυτή τη συνεργασία,το Ίδρυμα Μποδοσάκηκαι η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-ColaHellasκαι Coca-Cola Τρία Έψιλον) στηρίζουν έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το νοσηλευτικό προσωπικότης χώρας μας, ενώ παράλληλα συνεισφέρουν στην προστασίατων ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων που χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι.

Συγκεκριμένα,το πρόγραμμα συμβολής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περιλαμβάνει:

3 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένες. Οι ολοκληρωμένες αυτές μονάδες περιλαμβάνουναναπνευστήρες θετικής πίεσης, μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες.

Αντιδραστήρια για την υλοποίηση 12.000 διαγνωστικών ελέγχων κορωνοϊού, στηρίζοντας το έργο και τον αγώνα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η συμβολή στην προστασία των ευάλωτων ομάδων πραγματοποιείται μέσω της έμπρακτης υποστήριξης του προγράμματος«Βοήθεια στο Σπίτιplus» του Δήμου Αθηναίων συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών χιλιάδωνσυνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέσα από την προσφορά και την κατ’ οίκον παράδοση απαραίτητων αγαθών, αλλά και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα,οι εργαζόμενοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Ηellas, συνεισφέρουν στην καθημερινή διανομή των αναγκαίων αγαθών στους επωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναλάβει η Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον. Από την αρχή της κρίσης προχωρήσαν στη δωρεά 3 αναπνευστήρων για την κάλυψη επιπλέον αναγκών των μονάδων εντατικής θεραπείας και στηρίζουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» μιας συντονισμένης εθνικής προσπάθειας, διαθέτοντας δωρεάν τα προϊόντα τους. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 150.000 προϊόντα σε περισσότερους από 19.000 γιατρούς και νοσηλευτές, σε Νοσοκομεία Αναφοράς σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στον ΕΟΔΥ και στο ΕΚΑΒ. Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν προσφερθεί περισσότερα από 120.000 προϊόντα σε Κοινωνικά Παντοπωλεία σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπων μας και η προσφορά θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Σε παγκόσμιο επίπεδο,η The Coca-Cola Company μαζί με τους Εμφιαλωτές της και το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation)συνεισφέρει πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από τον COVID-19, εστιάζοντας στην ενίσχυση νοσοκομειακού εξοπλισμού, στη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στη διάθεση τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες. Γνωρίζοντας πως μέσω της συνεργασίας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κάνουμε τη διαφορά, η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellasκαι Coca-Cola Τρία Έψιλον) βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ένα από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας, υποστηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες με σκοπό την ουσιαστική συνεισφορά σε θέματα όπως η μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, η αναβάθμιση της υγείας και η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις κρίσεων που επηρεάζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως η παρούσα συγκυρία που η συμβολή όλων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού κρίνεται ζωτικής σημασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter