Το Instagram έκλεισε το προφίλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 

Το Instagram έκλεισε το προφίλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 
Τον λογαριασμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., αποφάσισε να κλείσει το Instagram.
Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε μια πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας εναντίον του γνωστού επιχειρηματία για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μόνο ως αμελητέο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα συσσωρεύονται -και στο διαδίκτυο- απόπειρες λογοκρισίας, φίμωσης και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης. Πρόκειται για κάτι που εκτός του ότι είναι βαθιά απειλητικό για τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών, παράλληλα αντίκειται και στο άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης.
Είναι επίσης γνωστό ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram προχώρησε στην απόφαση να κλείσει λογαριασμό που διατηρούσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αφού το ίδιο είχε πράξει και τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός που προξένησε ερωτήματα στους δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους του γνωστού επιχειρηματία. Κι ενώ αναμένεται το αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το Instagram, σχετικά με τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση και το κατά πόσο προέβη σε απόπειρα φίμωσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο επιχειρηματίας  σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr ζητά την επαναφορά του αρχικού λογαριασμού. Πάντως και επειδή είναι άγνωστο κατά πόσο αυτό θα συμβεί, αν αναλογιστεί κανείς τη στάση που έχει διατηρήσει το Instagram εναντίον του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πολύ γρήγορα άνοιξε έναν καινούριο λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ήδη αριθμεί περισσότερους από 30 χιλιάδες ακόλουθους.
Μπορείτε να δείτε εδώ το νέο προφίλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Instragram:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter