Το Ιράκ επιμένει ότι έλαβε μία «ξεκάθαρη» επιστολή από τις ΗΠΑ

Το Ιράκ επιμένει ότι έλαβε μία «ξεκάθαρη» επιστολή από τις ΗΠΑ

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ (ο οποίος διέψευσε ότι έχει ληφθεί απόφαση αποχώρησης του στρατιωτικού συνασπισμού), ο πρωθυπουργός του Ιράκ επιβεβαίωσε για την παραλαβή μιας «υπογεγραμμένη», «μεταφρασμένη» και «ξεκάθαρη» επιστολή από τη διοίκηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

«Δεν είναι ένα κομμάτι χαρτιού που έπεσε από το φωτοτυπικό μηχάνημα. Τώρα λένε ότι είναι ήταν ένα προσχέδιο, αλλά μπορεί να έστελναν άλλη επιστολή διευκρίνισης», τόνισε ο πρωθυπουργός Μάχντι κατά τη διάρκεια σύγκλησης του υπουργικού συμβουλίου.

Οι ΗΠΑ δεν διέψευσαν τη γνησιότητα της επιστολής, ωστόσο όπως τονίζουν από το βράδυ της Δευτέρας, το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν «ένα ανυπόγραφο προσχέδιο επιστολής», και πως έγινε λάθος με τη δημοσιοποίησή του.

Για τον πρωθυπουργό του Ιράκ, το έγγραφο ήταν: «Μια επίσημη επιστολή με τη παραδοσιακή δομή. Αν, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ η επιστολή αυτή ήταν ένα προσχέδιο, τότε η Ουάσινγκτον πρέπει να στείλει μία ακόμη επιστολή για να διευκρινίσει την κατάσταση, λέγοντας πως οι δύο εκδοχές της επιστολής – μία στα αραβικά και μία αγγλικά – δεν είναι ταυτόσημες».

Η Βαγδάτη είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι ο αμερικανικός στρατός της ανακοίνωσε πως προετοιμάζει την αποχώρησή του από το Ιράκ σε επιστολή που συντάχθηκε από τον στρατηγό Ουίλιαμ Σίλι, επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter