Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ

Αμερικανικές και συμμαχικές βάσεις στο Ιράκ δέχθηκαν επίθεση από δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, προερχόμενους από το Ιράν. Επιβεβαίωση από το Πεντάγωνο, ενήμερος ο Τραμπ. Προειδοποίηση για αντίποινα και προς τους συμμάχους των ΗΠΑ από το Ιράν, σε περίπτωση που επιτεθούν στη χώρα.

Το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA, ανέφερε ότι ξεκίνησε η επιχείρηση «Μάρτυρας Σουλεϊμανί» ως εκδίκηση για τη δολοφονία του επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί από εντολή Τραμπ, μέσω της εκτόξευσης δεκάδων πυραύλων  προς τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. 

Επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ – Ενημερώθηκε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός πως οι δυνάμεις τους στο Ιράκ δέχτηκαν επίθεση. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ, ανέφερε: «Έχουμε ενημερωθεί για τις αναφορές περί επιθέσεων στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ. 

Η αναφορά του Πενταγώνου για τις επιθέσεις 

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά αμερικανικών και συμμαχικών βάσεων στο Ιράκ, κάνοντας λόγο για πάνω από 12 πυραύλους. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν και στόχευσαν τουλάχιστον δύο ιρακινές βάσεις που φιλοξενούν στρατιωτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ και τον συνασπισμό, στο Αλ Άσαντ και το Ερμπίλ», ανέφερε ο Τζόναθαν Χόφμαν, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ενημέρωση του CNN.

«Αυτή τη στιγμή προχωρούμε στην εκτίμηση της κατάστασης και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπερασπιστούμε τους στρατιώτες των ΗΠΑ και των συμμάχων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές».

Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ με Πομπέο και Έσπερ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας, Έσπερ, μετέβησαν στον Λευκό Οίκο εκτάκτως, για σύσκεψη με τον πρόεδρο Τραμπ, με αφορμή τα γεγονότα στο Ιράκ.

Παράλληλα, τα αμερικανικά δίκτυα σημειώνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο, δίχως να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το εάν θα προχωρήσει ή όχι σε αυτήν την κίνηση.

Προειδοποίηση από το Ιράν στους συμμάχους των ΗΠΑ

Το Ιράν προειδοποιεί όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ για απάντηση, σε περίπτωση που σημειωθούν επιθέσεις από τις βάσεις τους προς τη χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter