Το Ιράν καταδικάζει τη Βρετανία, επειδή κατέταξε τη Χεζμπολάχ στις «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Το Ιράν καταδικάζει τη Βρετανία, επειδή κατέταξε τη Χεζμπολάχ στις «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Το Ιράν καταδίκασε σήμερα τη Βρετανία για την απόφασή της να κατατάξει την Χεζμπολάχ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και επειδή–όπως ανακοίνωσε το Λονδίνο– αγνόησε τόσο την επιθυμία μιας μεγάλης μερίδας Λιβανέζων όσο και τον ρόλο που ασκεί η υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη οργάνωση στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Την περασμένη Δευτέρα η Βρετανία δήλωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει όλες τις πτέρυγες της Χεζμπολάχ– η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσινγκτον–εξαιτίας της αποσταθεροποιητικής της επιρροής στη Μέση Ανατολή έχοντας προηγουμένως απαγορεύσει την μονάδα της εξωτερικής ασφάλειας και την στρατιωτική της πτέρυγα.

“Αυτό το μέτρο των Βρετανών δείχνει ότι συστηματικά αγνοείται ένα μεγάλο τμήμα του λιβανέζικου λαού και η νόμιμη θέση της Χεζμπολάχ στην διοικητική και πολιτική δομή του Λιβάνου”, δήλωσε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Μπαχράμ Κασεμί.

Η επί μακρόν ισχυρότερη οργάνωση του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ, έχει διευρύνει την επιρροή της τόσο εντός της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ελέγχει τρία από τα 30 υπουργεία–τα περισσότερα μέχρι σήμερα–στην υπό τον υποστηριζόμενο από την Δύση πρωθυπουργό Σαάντ αλ-Χαρίρι κυβέρνηση.

“Πέραν του…ότι η Χεζμπολάχ βοήθησε να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου τις τελευταίες δεκαετίες, η οργάνωση υπήρξε και ένας από τους πυλώνες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, στην περιοχή”, πρόσθεσε ο Κασεμί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter