Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν – Δώδεκα νεκροί (Video)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν – Δώδεκα νεκροί (Video)

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί. Όπως μεταδόθηκε και οι τέσσερις δράστες που επιτέθηκαν στο Κοινοβούλιο είναι νεκροί.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων. “Η επίθεση συνεχίζεται”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ

Σε άλλο τηλεγράφημά του, το AMAQ μετέδωσε πως οι επιθέσεις στο μαυσωλείο του Χομεϊνί πραγματοποιήθηκαν από τέσσερις καμικάζι βομβιστές.

Δώδεκα οι νεκροί:

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών ανακοίνωσε ότι δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις στο ιρανικό κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί .

Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ κατά τη διπλή επίθεση τραυματίστηκαν 39 άτομα.

Νεκροί οι δράστες:

Το ιρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε πως το περιστατικό με τα πυρά στο ιρανικό κοινοβούλιο έλαβε τέλος και πως και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν για βόμβες το κτίριο», μετέδωσε το IRIB.

«Σήμερα το πρωί δύο ομάδες τρομοκρατών επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του ιμάμη Χομεϊνί… Μέλη μίας τρίτης τρομοκρατικής ομάδας συνελήφθησαν πριν να πραγματοποιήσουν επίθεση», διευκρίνισε το υπουργείο Πληροφοριών, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες. Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Βίντεο της επίθεσης στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους:

Το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο που δείχνει έναν ένοπλο μέσα στο ιρανικό κοινοβούλιο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση. Δείτε το ΕΔΩ 

Το χρονικό:

Όπως αναφέρεται, ένοπλοι – τέσσερις σύμφωνα με πληροφορίες – εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο οπλισμένοι με δύο καλάσνικοφ και ένα περίστροφο.

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες μπήκαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι γυναίκες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Όπως μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση, μεταξύ αυτών ήταν και ο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έφοδο κατά ενόπλων που είχαν οχυρωθεί στον χώρο, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με ορισμένα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις της τάξης εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των τρομοκρατών που είχαν οχυρωθεί στους επάνω ορόφους ενός κτιρίου του κοινοβούλίου, όπου οι βουλευτές συνέχισαν ωστόσο τη συνεδρίασή τους υπό την προεδρία του προέδρου του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί.

Κάποια στιγμή ο ένας από τους δράστες βγήκε στη λεωφόρο που περνά κοντά στο κοινοβούλιο και πυροβόλησε τους περαστικούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στο εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Στο μαυσωλείο του ιμάμη Χομεϊνί, όπου ρίχτηκαν πυροβολισμοι, μια γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη έξω από το κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ., στη νότια Τεχεράνη, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων.

Τέτοιου είδους συντονισμένες επιθέσεις σε υψηλού συμβολισμού τόπους είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Το Ιράν εμπλέκεται στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για ενέργειες στο Ιράν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

https://twitter.com/AlahednewsEn/status/872370528190955522

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το Κοινοβούλιο μετά την επίθεση:

https://www.youtube.com/watch?v=oOl3gvcfJA4

https://twitter.com/IranTalks/status/872359255243984897

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter