Το Ισραήλ βυθίζει στο σκοτάδι τη Γάζα – Μείωση 45% στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Το Ισραήλ βυθίζει στο σκοτάδι τη Γάζα – Μείωση 45% στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Στο σκοτάδι βυθίζει το κράτος του Ισραήλ την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, καθώς μειώνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τα 120 στα 55 μεγαβάτ, μείωση μεγαλύτερη του 45%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αρχής ενέργειας της Γάζας «οι συνεχιζόμενες μειώσεις στην παροχή ρεύματος από το Ισραήλ προσθέτουν ένα νέο βάρος στον λαό της Γάζας που υποφέρει, ειδικά εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού».

Από τα 500 μεγαβάτ που υπολογίζεται ότι απαιτούνται για την ενεργειακή επάρκεια της Γάζας αυτή τη στιγμή στους Παλαιστίνιους παρέχονται μόλις 140 μεγαβάτ, από εισαγωγές ρεύματος από το Ισραήλ και την Αίγυπτο καθώς και από το μοναδικό εν λειτουργία εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα.

Το Ισραήλ προχώρησε στην πρώτη μείωση της παροχής ρεύματος στις 19 Ιουνίου, επικαλούμενο σχετικό αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο επικεφαλής της Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, φέρεται να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πιέσει την Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

Μετά την άνοδο της Χαμάς στην εξουσία στην Γάζα, το 2007, ο κοινός ναυτικός αποκλεισμός από Ισραήλ και Αίγυπτο έχει σκληρύνει, στερώντας δεκάδες είδη πρώτης ανάγκης από τους Παλαιστίνιους όπως τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter