Το Ισραήλ «βλέπουν» οι Αμερικανοί πίσω από την επίθεση σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ιράν

Το Ισραήλ «βλέπουν» οι Αμερικανοί πίσω από την επίθεση σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ιράν

Το Ισραήλ φαίνεται να βρίσκεται πίσω από μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της νύχτας σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ιράν, όπως δήλωσε στο Reuters αμερικανός αξιωματούχος την Κυριακή. Στο ίδιο μήκος κύματος η αμερικανική εφημερίδα ανώνυμες πηγές των ΗΠΑ που «δείχνει» το Τελ Αβίβ, ενώ οι New York Times αναφέρονται ευθέως στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη διαβόητη Μοσάντ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα, την συγκεκριμένη επίθεση φαίνεται να εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Ισραήλ με την χρήση drones και υπογραμμίζεται πως για την συγκεκριμένη ενέργεια δεν υπήρξε καμία εκ των προτέρων ενημέρωση από το Ισραήλ προς το Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν έκανε λόγο για «άνανδρη» επίθεση που είχε στόχο να δημιουργήσει «ανασφάλεια» στη χώρα. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκάλεσε μόνο μικρές ζημιές και δεν υπήρξαν θύματα. Το μέγεθος της ζημιάς δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Σε βίντεο των ιρανικών μέσων ενημέρωσης φαίνεται μια λάμψη φωτός στο εργοστάσιο, το οποίο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA περιέγραψε ως εργοστάσιο πυρομαχικών.

Σημειώνεται ωστόσο πως το υπουργείο Άμυνας του Ιράν έως τώρα δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη τοποθέτηση για το συγκεκριμένο συμβάν, όπως αντίστοιχα και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Πηγή: Al Jazeera, CNN, Νew York Times

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Τύπος: Καρατομήθηκε ο Βρετανός ΥΠΕΞ μετά το φορολογικό σκάνδαλο – Επίθεση σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ιράν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter