Το κακόγουστο αστείο της Κεραμέως και το τεχνοπολιτικό μπάχαλο στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές

Το κακόγουστο αστείο της Κεραμέως και το τεχνοπολιτικό μπάχαλο στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές
EUROKINISSI

Υπάρχουν πολιτικές δηλώσεις που πλέον προκαλούν θυμηδία στην Ελλάδα, όπως «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», «διεξάγεται ΕΔΕ» κ.λπ.

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως μπαίνει και η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για «εσωτερικό έλεγχο» στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή των emails αποδήμων προς την Αννα Ασημακοπούλου.

Μάλιστα η ίδια υπονόμευσε τον «εσωτερικό έλεγχο», λέγοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία, δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο και τόνισε ότι η κ. Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι δεν έχει λάβει λίστα με email από το υπουργείο.

Η κυρία Ασημαικοπούλου έχει πει ότι πήρε τους εκλογικούς καταλόγους από το υπουργείο, όπως δικαιούται. Σε αυτούς τους εκλογικούς καταλόγους υπήρχαν ή δεν υπήρχαν email και αυτό η υπουργός δεν μπορεί να το ξέρει πριν ελεγχθεί.

Οτι τα emails προέρχονται από τους εκλογικούς καταλόγους προκύπτει από τις δηλώσεις σοβαρών και γνωστών ομογενών, πως το email που χρησιμοποιούν για την επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών είναι «επίσημο» και διαφορετικό από εκείνα που χρησιμοποιούν για άλλους λόγους.

Επίσης οι ομογενείς καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν email από το υπουργείο Εσωτερικών και με μικρή χρονική διαφορά από την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το σημαντικότερο στην υπόθεση είναι ότι κάποιος που φαίνεται να έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους, αποσπά και μοιράζει emails ομογενών. Οπότε προκύπτει αβίαστα το ερώτημα: «Τι άλλο μπορεί να κάνει στους εκλογικούς καταλόγους αυτός που έβαλε χέρι στα προσωπικά δεδομένα;»

Ο «εσωτερικός έλεγχος» που προανήγγειλε η κυρία Κεραμέως μοιάζει κακόγουστο αστείο επειδή προφανώς θα τον διενεργήσει κάποιος υψηλόβαθμος υπάλληλος του υπουργείου. Με τι γνώσεις άραγε; Μπορεί να ελέγξει βάσεις δεδομένων και αρχεία καταγραφής (log files) ή απλώς θα ρωτήσει τους πληροφορικούς;

Δεν ξέρουμε καν που βρίσκονται αυτά τα δεδομένα, πώς διασυνδέονται με άλλες κρατικές βάσεις και πολύ περισσότερο ποιοι και πόσοι έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Πραγματικό έλεγχο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων μπορεί να κάνει μόνο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, με την προϋπόθεση ότι θέλει και δεν θα της βάλουν εμπόδια, όπως έβαλαν στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών όταν έλεγχε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ομως μόνο μία διακομματικά επιλεγμένη ομάδα πληροφορικών, που θα ελέγξει τεχνικά ολόκληρη την εκλογική διαδικασία και τα πρωτόκολλα ασφάλειας της, μπορεί να μας βγάλει από αυτό το τεχνοπολιτικό μπάχαλο.

Αλλιώς πάμε σε Ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο και κάποιους να κρατάνε τα κλειδιά της ενώ έπρεπε να είναι ήδη φυλακή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter