Το καλοκαίρι έφυγε και η «μιζέρια» μένει…

Το καλοκαίρι έφυγε και η «μιζέρια» μένει…

Ακούγεται απίστευτο αλλά η ζωή στη χώρα συνεχίζεται με τους προεκλογικούς ρυθμούς που κατακεραύνωναν τα media προεκλογικά!

Το πρόβλημα παραβατικότητας στα Εξάρχεια (εμπόριο ναρκωτικών λέγεται) παραμένει και φυσικά δεν μπορεί να λυθεί με την καθημερινή παρουσία (πέριξ της πλατείας) ΜΑΤατζήδων με ακροδεξιά μπλουζάκια ούτε με ντου σε κοινόχρηστα καφενεία και χώρους φιλοξενίας προσφύγων (όλα τα είχε η χώρα οι δεξιές ιδεοληψίες της έλειπαν!).

Στο Ελληνικό οι μπουλντόζες πάνε για τον επόμενο χρόνο (αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς το χρονοδιάγραμμα και με την προηγούμενη Κυβέρνηση) παρά το σε όλα «ναι» του Άδωνη στην Lamda development .

Στο προσφυγικό παρότι έφυγε η «φιλική» (λες και ένας νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο) προς τους πρόσφυγες Αριστερά μόλις την περασμένη Παρασκευή πάνω από 600 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες έφτασαν στα νησιά μας αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό και όχι ιδεολογικό.

Στο θέμα της παραβατικότητας τσάντες μαϊμού πωλούνται κάθε μέρα στην ΑΣΟΕ και ανυποψίαστοι γέροντες και γερόντισσες πέφτουν θύματα ληστείας.

Στους Ελληνικούς δρόμους ημεδαποί κρετίνοι θερίζουν ζωές και φεύγουν σαν κύριοι, στα δημόσια Ταμεία ο πολίτης αναστενάζει στις ουρές και οι μεγάλες πόλεις με τους φαντεζί δημάρχους ζέχνουν σαν δημόσια ουρητήρια παραδομένες στην εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την ανημποριά ενός κράτους δυνάστη.

Στα οικονομικά η επιχείρηση χαμηλώνω τον προεκλογικό πήχη συνεχίζεται και στο τέλος θα μείνουν οι φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις βίλες στην Εκάλη (τις υπόλοιπες μειώσεις τις είχε εξαγγείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 και 2020). Και πολύ φοβάμαι ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο μισθοσυντήρητος και ο συνταξιούχος μέσω της μείωσης του αφορολόγητου (μακάρι να βγω ψεύτης).

Όσο για τη σωτηρία της ΔΕΗ έρχεται μέσω της επιβάρυνσης των λογαριασμών κατά 15% για όλους και κατά 25% για τους συνεπείς καταναλωτές για να την πάρουν καθαρή από χρέη οι Γερμανοί.

Μα θα πει κανείς μέσα σε δύο μήνες περιμένεις να αλλάξουν όλα; «Όχι», αλλά οι δηλώσεις και οι πρώτες πράξεις δείχνουν που πάει το πράγμα.

Κάποιοι εξ ημών είχαμε προσθέσει πολλούς από τους παραπάνω λόγους στο καλεντάρι που έφερε την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να πέσουμε στην παγίδα των ΜΜΕ των «νταβατζήδων» που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Είχαμε δηλαδή αντιδράσει στην αντιΣΥΡΙΖΑ υστερία και σε γκροτέσκο πρωτοβουλίες φιλελεύθερων, ακροδεξιών, αρίστων και ημιθανών νεοΠΑΣΟΚων, τύπου «ΜένουμΕυρώπη» και «Φύγετε τώρα».

Είχαμε υπομνήσει την τεράστια συμβολή της Κυβέρνησης Τσίπρα στην έξοδο από τα μνημόνια με το βαρύ βέβαια τίμημα του τρίτου μνημονίου.

Είχαμε αναφερθεί στον καθοριστικό και τραγικό για τη χρεοκοπία της χώρας ρόλο των κυρίαρχων οικονομικών ελίτ της χώρας, ειδικά την δεκαετία του 2000 και φυσικά στις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή και στον εντελώς λανθασμένο τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης από την Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είχαμε ζητήσει εγκαίρως, (από το 2010) την επιβολή capital controls για να μη βγάλουν οι χρυσοκάνθαροι το κλεμμένο χρήμα από τη χώρα αλλά στην Ελβετική UBS είχαν ήδη φτιάξει Ελληνικά τμήματα για να υποδέχονται τα ευρόπουλα από την ημεδαπή.

Τώρα η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει άλλη άποψη. Πιστεύει ότι χρειάζεται «επιτελικό κράτος», δική μας ΕΥΠ, ΕΡΤ και ΑΠΕ, την «επένδυση» στις Σκουριές και δυο τρεις εξεταστικές για τους πολιτικούς της αντιπάλους. Όσο για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και την επένδυση στο Ελληνικό, όσο οι μισθοί είναι στα 400 με 700 ευρώ η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα δει καμία βελτίωση στην καθημερινότητά της. Θα τη δουν μόνο τα πρόθυμα media όπως έβλεπε το Mega ως μάνα εξ ουρανού τα μνημόνια και είναι γνωστή η τύχη του.    

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter