Το καλοκαίρι είναι εδώ – Τους 36 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Το καλοκαίρι είναι εδώ – Τους 36 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Μπορεί να μπήκε ο Οκτώβριος ωστόσο ο καιρός τις επόμενες μέρες θα είναι άκρως καλοκαιρινός με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από αύριο, Σάββατο έως την Τρίτη 6 Οκτωβρίου αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή και τη Δευτέρα οι θερμοκρασίες στην κατώτερη ατμόσφαιρα επάνω από όλη τη χώρα θα είναι 7 έως 13 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή των ετών 1979-2010. Ενδεικτικά, την Κυριακή και τη Δευτέρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια διαμερίσματα της χώρας εκτιμάται ότι θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος. Με κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται οι θερμότερες και με γαλάζιες οι ψυχρότερες αέριες μάζες. Παρ΄ ότι στο ύψος αυτό η διακύμανση της θερμοκρασίας είναι ενδεικτική της διακύμανσής της κοντά στο έδαφος, οι θερμοκρασίες που τελικά θα διαμορφωθούν, θα καθοριστούν και από άλλους παράγοντες όπως η παρουσία νεφώσεων, αφρικανικης σκόνης (αναμένεται μεταφορά) και ο άνεμος. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter