Το «Καμπ Νου» στη διάθεση των επιστημόνων για ιατρική έρευνα κατά του κορονοϊού…

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα παραχώρησε μέρος του γηπέδου της, του «Καμπ Νου» για τις ανάγκες ιατρικής έρευνας, που μελετά την αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης σε προληπτική θεραπεία κατά του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό από τους επιστήμονες που κάνουν τη σχετική έρευνα, μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία, γίνεται προσπάθεια ώστε να φανεί αν το φάρμακο αποτρέπει ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή του κορονοϊού από το να νοσήσουν ή αν τους βοηθά να περνούν πιο ελαφρά την ασθένεια.

«Αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητα της θεραπείας, θα ανοίξει μια επιπλέον δίοδος για τον έλεγχο της επιδημίας του κορονοϊού στον κόσμο. Η στρατηγική θα μπορέσει να περιορίσει την εξάπλωση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κέρδος, σε ότι αφορά τις ζωές που θα σωθούν», επισήμανε ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, Οριόλ Μιτσά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.