Το, κατά Χρυσοχοΐδη-ΝΔ, δόγμα της «ασφάλειας» και η πάταξη της «ριζοσπαστικοποίησης»

Το, κατά Χρυσοχοΐδη-ΝΔ, δόγμα της «ασφάλειας» και η πάταξη της «ριζοσπαστικοποίησης»

Το δόγμα του «νόμος και τάξις» όπως το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της ΝΔ ανέπτυξε όπως ήταν αναμενόμενο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του στη Βουλή, την οποία παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Όπου υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει και διασφάλιση των δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν πάσχει σήμερα από καταπάτηση δικαιωμάτων, από ασφάλεια υποφέρει. Γι΄αυτό εκεί θα επικεντρωθούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, να μεταφέρει το μήνυμα στην κοινωνία ότι από πάσχουμε από πολλή… δημοκρατία!

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να απαντήσει και στην κριτική που δέχεται για τις απαράδεκτες επιλογές της κυβέρνησης να μεταφέρει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόσο την μεταναστευτική όσο και την σωφρονιστική πολιτική, πάλι επικαλούμενο το δόγμα της “ασφάλειας”: «Οι δραστηριότητες αυτές έχουν κοινό χαρακτηριστικό την ασφάλεια. Όπου υπάρχει ασφάλεια υπάρχει και διασφάλιση των δικαιωμάτων», είπε και πρόσθεσε: «Το υπουργείο έχει μια στρατηγική επιλογή . Ασφάλεια στο σπίτι, ασφάλεια στην πόλη, ασφάλεια στη χώρα»!!

Ειδικότερα για τον τομέα «ασφάλειας του πολίτη», ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ενημέρωσε ότι ήδη η ομάδα ΔΙΑΣ έχει ενισχυθεί με 500 αστυνομικούς, και ότι  «κάθε μέρα πυκνώνουν οι περιπολίες και θα πυκνώσουν πολύ περισσότερο από εδώ και πέρα». Επανέλαβε ότι θα προσληφθούν μέχρι το τέλος του χρόνου 1.500 αστυνομικοί-ειδικοί φρουροί, «ώστε στο 2019 να είναι πλήρης η κάλυψη και για περιπολίες και για αστυνομική παρουσία σε όλη την Ελλάδα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα ενισχυθούν και τα τμήματα ασφαλείας, τα οποία «θα στελεχωθούν ώστε να γίνουν και πάλι εγγυητές της ασφάλειας των πολιτών». Δηλαδή θα έχουμε ανάμεσά μας περισσότερους “ασφαλίτες”… 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία δε της ομιλίας του ήταν και η δήλωσή του ότι «η ριζοσπαστικοποίηση θα αντιμετωπιστεί, με κυρίαρχο όπλο την πρόληψη, ενώ πρόσθεσε ότι “για την τρομοκρατία δεν υπάρχει χώρος για τη δημοκρατία μας”. Φυσικά με τον όρο “ριζοσπαστικοποίηση” μπορεί να ερμηνευθεί από την παρούσα κυβέρνηση ένα απρόβλεπτο φοιτητικό ή νεολαιίστικο κίνημα, μια “άγρια απεργία” ή οποιαδήποτε κοινωνική έκρηξη μπορεί να προκαλέσει το ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Για το δυναμικό της ΕΛΑΣ είπε ότι θα υπάρξει αναδιάταξη, ότι θα πρέπει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση (;) και πίστη στα καθήκοντά του, και να αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή του ετοιμότητα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter