Το Κατάρ, η FIFA και τα πετροδόλαρα του Μουντιάλ 2022

Το Κατάρ, η FIFA και τα πετροδόλαρα του Μουντιάλ 2022

Η FIFA, η πλέον «αμαρτωλή» (τηρουμένων των αναλογιών, περισσότερο και από την δική μας ΕΠΟ) «οργάνωση» στον πλανήτη, αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, το πόσο διεφθαρμένη είναι και παραμένει. 

Τελευταίο τρανό παράδειγμα των «έργων» της, αποτελεί το περιβόητο πλέον Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, εκεί όπου έχουν συσσωρευτεί όλες οι καταγγελίες για παρανομίες κάθε είδους, εκεί όπου τίποτα όπως όλα δείχνουν δεν είναι σύννομο και τα πάντα κινούνται γύρω από τα πετροδόλαρα των σείχηδων του μικρού κρατιδίου του Αραβικού Κόλπου. Το Κατάρ 2022, από όπου και να το ακουμπήσει κανείς, θα λερωθεί!

*Από τις ημέρες διεκδίκησης του, όπου οι καταγγελίες των άλλων υποψήφιων διοργανωτών για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, έδιναν και έπαιρναν…

*Από την ημέρα που πήρε το χρίσμα και ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για την εξαγορά ψήφων των «αθανάτων» της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου προκειμένου να ψηφίσουν Κατάρ για το 2022…

*Από το γεγονός ότι η διεφθαρμένη Συνομοσπονδία του Μπλάτερ, του Πλατινί και των άλλων κατά καιρούς, αμαρτωλών προέδρων ή μελών της, με συνεχή δημοσιεύματα (κυρίως) του βρετανικού Τύπου, δείχνει διαβρωμένη μέχρι το κόκκαλο και χαρίζει Μουντιάλ και χορηγίες σε όποια μέλη της έχουν χρήμα με ουρά

*Είναι γνωστές οι καταγγελίες για τις δεκάδες περιπτώσεις δωροδοκιών σε όλο τον κόσμο, για ξεπουλήματα τηλεοπτικών δικαιωμάτων, για χορηγούς-λαγούς, για εξαπατήσεις και υποσχέσεις. Για όλα!

Το γεγονός ότι έπεσαν βροχή οι καταγγελίες για δωροδοκίες μελών της προς εξαγορά ψήφων υπέρ του Κατάρ για την διοργάνωση του 2022 ουδόλως συγκίνησαν την FIFA. Ναι, την ίδια FIFA που ήρθε να εξυγιάνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο! Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθαν στη συνέχεια οι διαμαρτυρίες των ευρωπαϊκών κυρίως Ομοσπονδιών, για το ότι δεν γίνεται οι εθνικές ομάδες τους να παίξουν μπάλα σε θερμοκρασίες 40 και 50 βαθμών Κελσίου στο επερχόμενο Μουντιάλ. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, προκειμένου όμως να μην χάσει τα πετροδόλαρα των σείχηδων της χώρας, βρήκε τη λύση. Μουντιάλ τον χειμώνα! Και όλες οι χώρες θα αναγκαστούν α αλλάξουν το αγωνιστικό καλεντάρι τους, να φέρουν τα πάνω κάτω προκειμένου να ικανοποιήσουν την συμμορίας της Γενεύης… Είναι πολλά τα λεφτά κύριοι!

Φυσικά τα προβλήματα, στην αμαρτωλή διοργάνωση δεν σταματούν εδώ. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλουν καθημερινά τους διοργανωτές για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που έχουν συρρεύσει στη χώρα για ένα μεροκάματο. Εργάτες από χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας κυρίως, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ισλαμαμπάντ, την Ινδία, το Νεπάλ και αλλού, λιώνουν στην καυτή έρημο αιχμάλωτοι σε ένα σκλαβοπάζαρο άνευ προηγουμένου, με την FIFA, να παρακολουθεί με θεόστραβα μάτια και την ίδια στιγμή να στέλνει δήθεν μηνύματα για πόλεμο ενάντια στη βία, τον ρατσισμό και άλλα δικά της γραφικά και δήθεν μελιστάλακτα, σε μια προσπάθεια να σώσει το ελεεινό προσωπείο της… Αρκεί μόνο η πρόβλεψη των εργατικών Συνδικάτων ότι μέχρι την σέντρα του παγκοσμίου κυπέλλου στην Ντόχα, οι νεκροί από εργατικά ατυχήματα θα έχουν φθάσει τις 7000!

Και να ήταν μόνο αυτά. Πληθαίνουν από μέρα σε μέρα, οι καταγγελίες ποδοσφαιριστών ότι είναι αιχμάλωτοι στο Κατάρ και δεν τους αφήνουν να φύγουν αν δεν αρέσουν ή αν οι ίδιοι απαιτήσουν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει αλλά δεν πήραν. Η FIFA είπατε; Μετράει δολάρια!

Κι έρχεται τώρα ένα νέο μεγάλο ζήτημα με πρωταγωνίστρια ξανά την μικρή χώρα του αραβικού Κόλπου. Που δεν έχει να κάνει άμεσα με το Μουντιάλ αλλά που δεν αποκλείεται να θέσει την διοργάνωση στον αέρα. Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη, Ανατολική Λιβύη, Μπαχρέιν αλλά και Μαλδίβες, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το εκεί καθεστώς, υποστηρίζει την τρομοκρατία και αποσταθεροποιεί την περιοχή. Εννοείται πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά την επόμενη διετία, τότε αυτό μπορεί να καταστίσει πολύ δύσκολη όχι μόνο τη συμμετοχή αραβικών ομάδων στη διοργάνωση του 2022, αλλά να ακολουθήσει ντόμινο εξελίξεων που θα συμπαρασύρει τα πάντα, με την FIFA να βρίσκεται στον αέρα, παρέα με την διοργάνωση της…

Μια FIFA που αρκείται προς το παρών να παρακολουθεί αμήχανη τα τεκταινόμενα και να προσεύχεται να εκτονωθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλωστε το πόσο αμήχανη είναι, φαίνεται και από την τοποθέτηση της γύρω από τα γεγονότα. «Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την τοπική οργανωτική επιτροπή του Κατάρ 2022 και την Ανώτατη Επιτροπή για την Διεκπεραίωση που διαχειρίζεται τα ζητήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτήν τη στιγμή»

Όμως ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, ήταν ξεκάθαρος: “Υπάρχουν ακόμα πέντε χρόνια μέχρι να αρχίσει το Μουντιάλ. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην πολιτική επίλυση, αντί στις απειλές και στο μποϊκοτάζ. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Η ποδοσφαιρική κοινότητα παγκοσμίως πρέπει να συμφωνήσει ότι τα μεγάλα τουρνουά δεν πρέπει να διεξάγονται σε χώρες που υποστηρίζουν ανοιχτά την τρομοκρατία”.

Ακόμη και αν το πράγμα χειροτερεύσει στη συνέχεια, μη θεωρήσετε δεδομένο ότι η συμμορία της Γενεύης θα πάρει εύκολα την απόφαση να πάρει την διοργάνωση από τους σεϊχηδες και να την δώσει σε άλλη χώρα. Είπαμε, τα λεφτά είναι μυθικά, είναι αστρονομικά. Και μην ξεχνάτε, ότι ένας εκ των μεγαλύτερων χορηγών της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας είναι και η «Qatar Airways»…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter