Το Κατάρ «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέλους της βασιλικής οικογένειας

Το Κατάρ «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέλους της βασιλικής οικογένειας

Ο σεϊχης Αμπντάλα μπεν Άλι Αλ Θάνι, που είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ αλλά διατηρεί στενές σχέσεις με τη σαουδαραβική δυναστεία, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές της χώρας του πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του με αφορμή το ρόλο που διαδραμάτισε στη διπλωματική κρίση του εμιράτου με τις χώρες του Κόλπου.

“Το καθεστώς του Κατάρ μπου έκανε την τιμή να παγώσει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου, το ευχαριστώ και έχω την τιμή να τους προσφέρω στην πατρίδα μου” έγραψε στο Twitter ο σεΐχη Αμπντάλα.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τον Ιούνιο τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας τό ότι στηρίζει εξτρεμιστικές οργανώσεις και προσεγγίζει το Ιράν.

Ο σεΐχης Αμπντάλα, που βρισκόταν εκτός της χώρας, συναντήθηκε τον Αύγουστο με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν σε μια προσπάθεια να πετύχει μια χαλάρωση των μέτρων που έχει επιβάλλει το Ριάντ κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα. Το Κατάρ ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είχε δώσει κάποια εντολή στον σεΐχη Αμπντάλα, ο οποίος ενήργησε αυτοβούλως.

Ο σεΐχης Αμπντάλα ανήκει σε ένα παρακλάδι της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ που αποκλείστηκε από την εξουσία από τον παππού του σημερινού εμίρη, του σεΐχη Ταμίμ.

“Εύχομαι το Κατάρ (…) να επιστρέψει μεταξύ των αδελφών του του Κόλπου, καθώς μόνο σε αυτούς μπορεί να βασίζεται”, πρόσθεσε στο μήνυμά του στο Twitter.

Τις τελευταίες ημέρες μέσα ενημέρωσης χωρών του Κόλπου ανέφεραν την πιθανότητα σχηματισμού μιας εξόριστης κυβέρνησης του Κατάρ, με επικεφαλής τον σεΐχη Αμπντάλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter