Το καθ’ υπόδειξη μνημόνιο στο ποδόσφαιρο, ο Κυριάκος και η οργή των πάντων εναντίον του

Το καθ’ υπόδειξη μνημόνιο στο ποδόσφαιρο, ο Κυριάκος και η οργή των πάντων εναντίον του

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον ίδιο τον πρωθυπουργό προεξάρχοντα τα «μούσκεψε» και στο ποδόσφαιρο. Τόσο που φανατικά φιλικά προσκείμενοι προς αυτόν δημοσιογράφοι τον συμβουλεύουν να βλέπει μόνο τηλεόραση.

Για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ο πρωθυπουργός δια μέσου του Αυγενάκη κατέθεσε τροπολογία  στη Βουλή σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πράγματα. και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις τα έκαναν χειρότερα.

Εφεραν μάλιστα στην επιφάνεια ένα ακόμα μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα, που ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς.

Ξεχνώντας λοιπόν ότι υπάρχει αυτοδιοίκητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο η κυβέρνηση επενέβη αγνοώντας τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής και διεθνούς ομοσπονδίας.

Και εκεί παρεμβάλλεται η Καθημερινή που συστήνει με κύριο άρθρο της την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου «Μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο». Μην έχοντας φαίνεται ουδεμία λύση μπροστά της και καθώς πνιγόταν από τις αντιδράσεις αμφοτέρων των πλευρών ο πρωθυπουργός υιοθετεί την πρόταση της φιλικής(;) προς αυτόν εφημερίδας και το εξαγγέλλει το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας εξαγγέλλει μνημόνιο για το ποδόσφαιρο στην εθνική αντιπροσωπεία με τη συνδρομή της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ξεχνώντας ή το χειρότερο μη ξέροντας ότι αυτό το μνημόνιο υπάρχει από το 2016.

Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας σε αυτή την κυβέρνηση που να γνώριζε ότι υπάρχει αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο, ότι υπάρχει μνημόνιο ότι τέλος πάντων δεν μπορεί να επεμβαίνει εκεί που δεν την σπέρνουν και να προστατεύσει τον πρωθυπουργό;

Και μάλλον δεν υπάρχει καθώς όλοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κινούνται σκεπτόμενοι το πολιτικό κόστος. Θέλουν να θάψουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα, να διώξουν από πάνω τους τα δύσκολα και να τα μεταθέσουν στις διεθνείς ομοσπονδίες. 

Είναι τέτοιο το μέγεθος της αποτυχίας της κυβέρνησης που δύσκολα σήμερα Παρασκευή θα βρει ακόμα και στον φιλικό της Τύπο κάποιος άρθρο που να υπερασπίζεται τις κινήσεις της.

Παράδειγμα πρώτον, στα Νέα του Μαρινάκη ο φανατικός υπερασπιστής του Κυριάκου και για κάποιους σύμβουλός του κάνει λόγο για λάθη σε τρία επίπεδα καταλήγοντας «Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι η κυβέρνηση (και για λογαριασμό όλων των επόμενων κυβερνήσεων…) θα κρατήσει το βασικό δίδαγμα της υπόθεσης: ου μπλέξεις. και ότι ο αρμόδιος υπουργός θα ασχοληθεί εφεξής εντατικά με τον σχολικό αθλητισμό, το μπάντμιντον και τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα βαριά αθλήματα, μόνο από την τηλεόραση και με παρέα!»

Παράδειγμα δεύτερον: στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης σε άρθρο του με τίτλο «Τα απομεινάρια μιας τρέλας» κάνει λόγο για «θεαματικό αυτογκόλ της κυβέρνησης» καθώς και ότι το «σημαντικότερο αόμως στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης δεν είναι ότι η κυβέρνηση κατάφερε να στρέψει τους πάντες εναντίον της. Αν το δούμε μακροσκοπικά, αν κοιτάξουμε τα μεταδεδομένα της υπόθεσης, πρέπει να ανησυχήσουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter