Το Κέντρο Άννα Φρανκ κατηγορεί τον Τραμπ για υποκρισία

Το Κέντρο Άννα Φρανκ κατηγορεί τον Τραμπ για υποκρισία

Ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τον πατέρα της Άννας Φρανκ, το «Κέντρο Άννα Φρανκ για τον Αμοιβαίο Σεβασμό», εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο και κατηγόρησε για υποκρισία, την ίδια μέρα που ο ίδιος καταδίκασε φαινόμενα αντισημιτισμού.

Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου δήλωσε ότι η καταδίκη του αντισημιτισμού από τον Τραμπ «είναι τσιρότο στον καρκίνο του αντισημιτισμού που έχει προσβάλλει την κυβέρνησή του».

«Η δήλωσή του είναι ένας θλιβερός αστερίσκος συγκατάβασης, μετά από εβδομάδες στις οποίες ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέπραξαν γκροτέσκες πράξεις και παραλήψεις που αντικατοπτρίζουν αντισημιτισμό, χωρίς ποτέ να ζητήσουν συγνώμη ή να διορθώσουν κάτι», προσέθεσε.

«Όταν ο πρόεδρος Τραμπ αντιδράσει στον αντισημιτισμό ενεργητικά, σε πραγματικό χρόνο και χωρίς ικεσίες και πίεση, τότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι ο πρόεδρος άλλαξε γραμμή. Όμως, η στιγμή αυτή δεν έχει έρθει», κατέληξε.

Νωρίτερα ο Τραμπ από το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας στην Ουάσινγκτον είχε καταδικάσει φαινόμενα αντισημιτισμού στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «οι αντισημιτικές απειλές με στόχο την εβραϊκή κοινότητα και τα κοινωνικά κέντρα είναι φρικτές και οδυνηρές και μια θλιβερή υπενθύμιση της δουλειάς που πρέπει να γίνει για να ξεριζωθεί το μίσος, η προκατάληψη και το κακό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter