Το Κίεβο έπληξε γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ουκρανία (Video)

Το Κίεβο έπληξε γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ουκρανία (Video)

H γέφυρα Χόνχαρ στην Κριμαία καταστράφηκε σήμερα, από ένα ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον διορισμένο από την Μόσχα, ηγέτη της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.

Η Ουκρανία είχε προηγούμενα πλήξει την ίδια γέφυρα τον Ιούνιο, καθώς είναι ένα από τα μετρημένα στα δάκτυλα, σημεία διέλευσης μεταξύ της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είχε δηλώσει στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ρωσία διαθέτει τις αμυντικές και τεχνικές δυνατότητες για την εξάλειψη των απειλών ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ριαμπκόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για την κλιμάκωση των εντάσεων, μίλησε μετά από την επίθεση ουκρανικών θαλάσσιων drone κατά ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ, αλλά και κατά ενός ρωσικού τάνκερ στην Κριμαία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν ουκρανικές αεροπορικές βάσεις στις περιοχές Ρίβνε, Χμελνίτσκι και Ζαπορίζια, όπως μετέδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι βομβαρδισμοί ήταν επιτυχείς, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter