Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Το ΚΙΝΑΛ δεν παίρνει ακόμα θέση για τη συμφωνία

Το Κίνημα Αλλαγής, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου, αποφάσισε ότι… δεν θα αποφασίσει ακόμα!

Με λίγα λόγια, θα περιμένει να αξιολογήσει πρώτα το επίσημο σχέδιο συμφωνίας, που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, «εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι ευρωπαϊκές αρχές».

Επισημαίνεται, πάντως, στην ανακοίνωση ότι το ΚΙΝΑΛ, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει, «είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης». Και επαναλαμβάνει τις θέσεις του για την επίλυση του ζητήματος, που περιλαμβάνουν σύνθετη ονομασία έναντι όλων, συνταγματική αναθεώρηση και ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού. Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσει το επίσημο σχέδιο συμφωνίας.

Να σημειωθεί ότι στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής έχουν ήδη εκδηλωθεί διαφωνίες για το θέμα, με το Ποτάμι, την ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ να κινούνται σε πιο θετική κατεύθυνση, ενώ βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως για παράδειγμα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επιμένουν στην γραμμή «δεν ψηφίζω οτιδήποτε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ»! Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι τις επόμενες μέρες το Σκοπιανό θα δοκιμάσει σοβαρά την συνοχή του Κινήματος Αλλαγής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.