Το ΚΙΝΑΛ είναι ακόμη μακριά από τον στόχο…

Το ΚΙΝΑΛ είναι ακόμη μακριά από τον στόχο…

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής για την κατάκτηση της τρίτης θέσης σε αυτές τις εκλογές απέχει πολύ από τον τελικό στόχο της παράταξης, που είναι να παίξει κεντρικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Και τούτο, γιατί το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ (σ.σ. αν παραμείνει ως έχει και μετά τα τελικά αποτελέσματα), όχι μόνο δεν είναι διψήφιο, όπως διατείνονταν τα κορυφαία στελέχη του, αλλά είναι μικρότερο και από αυτό της Ελιάς το 2014. Επιπλέον, αυτό το ποσοστό, σε καμία περίπτωση, δεν προδικάζει τη δυναμική που θα έπρεπε να έχει ένα κόμμα, το οποίο επιδιώκει να πάρει στα χέρια του την τρίτη διερευνητική εντολή στις εθνικές εκλογές, όπως επαναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να επιβάλει το δικό του πρόγραμμα!

Και ας μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες με άλλα κριτήρια ψηφίζουν στις ευρωεκλογές και με τελείως διαφορετικά στις εθνικές εκλογές…

Αναμφίβολα, αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας το γεγονός ότι ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ φαίνεται να κατακτούν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα στις ευρωεκλογές, στέλνοντας την Χρυσή Αυγή στην πέμπτη θέση.

Ωστόσο, είναι εξίσου προφανές ότι το ΚΙΝΑΛ έχει δρόμο ακόμα μπροστά του, εάν θέλει να πείσει περισσότερους πολίτες ότι πράγματι αποστασιοποιήθηκε απο τις… παλιές του φιλίες με τη ΝΔ και ότι αποτελεί μια γνήσια προοδευτική λύση, μακριά από πρόσωπα και πολιτικές που το έφεραν σε μονοψήφια ποσοστά…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter