Το ΚΙΝΑΛ σε περιδίνηση

Το ΚΙΝΑΛ σε περιδίνηση

Διαγράφουμε τον πρόεδρο του πρώην βασικού εταίρου, αλλά δεν διαγράφουμε τον εταίρο! Το έχουν… κυκλώσει το θέμα στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, εν ολίγοις.

Γι’ αυτό, εξάλλου, η Φώφη Γεννηματά, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πλέον αριθμεί 19 βουλευτές, κάλεσε σε συστράτευση τους πάντες, συμπεριλαμβανομένης της ΔΗΜΑΡ (σ.σ. ναι, αυτής με τον διαγραφέντα πρόεδρο), εν όψει του έκτακτου καταστατικού συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ.

Το οποίο συνέδριο έχει ως βασικό στόχο την ενιαία λειτουργία του πολιτικού φορέα. Μάλιστα! Γιατί όπως ανακάλυψε η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο πολυκομματικός φορέας, αντί για πολυφωνία και πλουραλισμό, έφερε Βαβυλωνία! Αυτή τη μεγίστη ανακάλυψη, την έκανε, πάντως, μετά το συμβάν «Θεοχαρόπουλος». Βεβαίως, είχε προηγηθεί και το συμβάν «Ποτάμι», αλλά τότε δεν χρειάστηκε διαγραφή, καθώς έφυγε οικειοθελώς και χωρίς να ανοίξει κουβέντα για πάρε-δώσε βουλευτικής έδρας, αφού ακριβώς γι’ αυτό, εξάλλου, είχαν αποφασίσει τα δυο τους (σ.σ. Φώφη-Σταύρος) να μη συνενώσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες…

Προς το παρόν, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη φρόντισε να μας ενημερώσει για δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ και τάσσονται κατά της απόφασης των συλλογικών οργάνων του κόμματός τους. Επιπλέον, αξίζει να επισημάνουμε ότι, με το που ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε την επίμαχη συνέντευξη στην «ΕΦΣΥΝ» και χρησιμοποίησε τον όρο «εργαλειοποίηση», μιλώντας για την εκμετάλλευση του εθνικού ζητήματος με στόχο την προώθηση κομματικών συμφερόντων, έγινε της… εργαλειοποίησης! Ο όρος εντάχθηκε επισήμως στο λεξιλόγιο και σε όλες τις ανακοινώσεις και συνεντεύξεις της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και των εκπροσώπων της, προκειμένου να είναι «ασορτί» με τον Παπανδρέου, παρότι εκείνος δεν τον χρησιμοποίησε αποκλειστικά και μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για την αντιπολίτευση!

Κατά τα λοιπά, τέλος Μαρτίου – εκτός απροόπτου – θα γίνει το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, το οποίο, για να αποκτήσει ενιαία λειτουργία, πρέπει όλα τα κόμματα που το συγκροτούν – συμπεριλαμβανομένου του «brand name», δηλαδή του ΠΑΣΟΚ – να αυτοδιαλυθούν!

Πιο εύκολο μοιάζει να διαλυθεί το ΚΙΝΑΛ, πάντως… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter