Το Κίνημα Αλλαγής ρίχνει «άκυρο» στη ΝΔ για την Προανακριτική κατά Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή

Το Κίνημα Αλλαγής ρίχνει «άκυρο» στη ΝΔ για την Προανακριτική κατά Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή

Γυρνούν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι για το αίτημα συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής κατά Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή, επιλέγοντας την πρακτική του άκυρου.

Μετά την αρνητική στάση του ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα στηρίξει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τους Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων θα ρίξουν στις τρεις κάλπες δικό τους ψηφοδέλτιο, με τις ψήφους να λογίζονται ως άκυρες, όπως ακριβώς είχε γίνει και στη ψηφοφορία της Προανακριτικής για το Novartis – Gate. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση του συντονιστικού λόγω διαφωνίας επί του περιεχομένου της πρότασης της ΝΔ.

Την γραμμή αυτή είχε προαναγγείλει εμμέσως ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ ανέφερε πως το κόμμα του διάκειται θετικά στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα υπερψηφίσει το αίτημα λόγω ενστάσεων που εκφράστηκαν για το περιεχόμενο της πρότασης. Πιο συγκεκριμένα, ΔΗΣΥ και Ποτάμι συμφωνούν πλήρως για το σκέλος της πρότασης που αφορά τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αναφορικά με τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015, συνυπολογίζοντας πως τρεις βουλευτές της ΔΗΣΥ (σ.σ. Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου και Κεγκέρογλου) είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση αυτή.

Το πρόβλημα έγκειται στο δεύτερο σκέλος της πρότασης. Η ΝΔ με βάση μία ανώνυμη καταγγελία περί ζημίας 40 εκατ. ευρώ του Δημοσίου και 100 εκατ. ευρώ των ασφαλισμένων από την τιμολόγηση του φαρμάκου το 2016, ζητά την παραπομπή Πολάκη – Ξανθού. Προφανώς, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αντιλήφθηκε το παράδοξο που θα δημιουργούσε η υιοθέτηση και υπερψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης, με δεδομένο πως για το σκάνδαλο Novartis ψέγουν την κυβέρνηση περί σκευωρίας και «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.

Στη ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στις τρεις ψηφοδόχους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα αναγράφεται: «ΝΑΙ στη διερεύνηση των ευθυνών υπουργών για την παράλειψη τιμολόγησης φαρμάκων το 2015, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες των βουλευτών».

Δείτε το ψηφοδέλτιο:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/03/08/5aa163a5cd3a1809cc2b0b12.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter