Το ΚΚΕ δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Το ΚΚΕ δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καλεί ο Περισσός για το ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η τουρκική επιθετικότητα για αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας , στο πλαίσιο της έντασης των ανταγωνισμών στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή. 

Μάλιστα, το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας, ακόμη κι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στην ευρύτερη περιοχή, μπορεί να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα για εξελίξεις σε βάρος της χώρας μας. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις αναλύσεις του κόμματος, όλα αυτά συνδέονται και με τις θέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αλλά και ΕΕ περί συνδιαχείρισης του Αιγαίου…

Ο Περισσός απορρίπτει… πολεμόχαρες εθνικιστικές κραυγές. Με επίκεντρο τη φιλία των λαών, αναδεικνύει ως κρίσιμη παράμετρο την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, για έξοδο από ΝΑΤΟ και ΕΕ και κλείσιμο των ξένων βάσεων και με ηχηρό το αίτημα «καμιά αποστολή ελληνικών δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός της χώρας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ζητήματα αυτά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης (3.6.2020) με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, κάλεσε «να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, γιατί δεν αποκλείουμε ούτε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στην ευρύτερη περιοχή, στα ελληνικά σύνορα, γεγονός που θα αποτελέσει την αφορμή για τη διαπραγμάτευση, για τη συνδιαχείριση, μέχρι και την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».

Και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συμπλήρωσε: «Φυσικά η λύση δεν είναι η πολεμική εμπλοκή. Η λύση βρίσκεται στην ειρήνη, στη φιλία ανάμεσα στους λαούς, η λύση βρίσκεται βεβαίως σε διαπραγματεύσεις, η λύση βρίσκεται στο να φύγουμε από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να πάψουν να λειτουργούν οι επικίνδυνες αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις του θανάτου στην πατρίδα μας και να γίνεται η Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο βάσεων, να σταματήσει η συμμετοχή και η εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις με αποστολές στρατιωτών και αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων εκτός της χώρας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter