Το ΚΚΕ στηλιτεύει τον Σάντσες που προασπίστηκε την άγρια καταστολή εναντίον μεταναστών

Το ΚΚΕ στηλιτεύει τον Σάντσες που προασπίστηκε την άγρια καταστολή εναντίον μεταναστών

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με την άγρια καταστολή εναντίον μεταναστών στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας, επιτίθεται τόσο κατά των δυνάμεων καταστολής των δύο χωρών που επιτέθηκαν σε χιλιάδες ξεριζωμένους αλλά και κατά του ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες «που έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου, μιλώντας για “επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας”».

Το ΚΚΕ αναρωτιέται «τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα όσοι μιλούν για τον αέρα της “προόδου” στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης;»

Διαβάστε επίσης: Εικόνες φρίκης στα σύνορα Ισπανίας με το Μαρόκο – Τουλάχιστον 23 νεκροί μετανάστες

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Οι σοκαριστικές εικόνες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται σε χιλιάδες ξεριζωμένους, ακόμη και σε ημιθανείς ανθρώπους, θυμίζουν πρακτικές και σχέδια εξόντωσης. Προκαλούν αποτροπιασμό κι οργή.

Οι δεκάδες θάνατοι και τραυματισμοί, που έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, που ονομάζει τους ξεριζωμένους ως “εισβολείς” και “υβριδική απειλή” και προωθεί συμφωνίες καταστολής στο όνομα φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, όπως η ανάλογη συμφωνία Ισπανίας-Μαρόκου. Αθλιότητα!

Εξίσου κυνικές κι αποτρόπαιες ήταν οι δηλώσεις του “προοδευτικού” Ισπανού πρωθυπουργού που έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου, μιλώντας για “επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας”. Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα όσοι μιλούν για τον αέρα της “προόδου” στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης;

Νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν την ίδια αντιδραστική πολιτική της ΕΕ. Πρόοδος είναι η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους. Πρόοδος είναι η προστασία των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της εργαλειοποίησης της ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter