Το ΚΚΕ ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων για την επίθεση στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό

Το ΚΚΕ ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων για την επίθεση στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό

Στο περιστατικό βίας με θύμα τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό που ασκούσε τα καθήκοντά του εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου αναφορικά με υποθέσεις επιχειρήσεων στη Μύκονο αναφέρθηκε με σχόλιο του το ΚΚΕ.

«Η βάναυση, εγκληματική επίθεση σε βάρος αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στα εργασιακά καθήκοντα του οποίου ήταν και η χορήγηση εγκρίσεων της αρχαιολογικής υπηρεσίας για ανέγερση οικοδομών, δεν μπορεί να μη συσχετιστεί με οικονομικά συμφέροντα, ειδικά της αποκαλούμενης “τουριστικής βιομηχανίας”. Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δείχνει πόσο πολύ έχουν αποθρασυνθεί οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουρισμού στο έδαφος της πολιτικής των κυβερνήσεων, που τα τελευταία χρόνια κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γιγαντωθούν τα κέρδη τους» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πρόσφατα μάλιστα προχώρησε σε μέτρα στην περιοχή της Μυκόνου, για να διευκολύνει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων με διαδικασίες fast track στο όνομα της «ανάπτυξης» και σε βάρος της προστασίας του αρχαιολογικού πλούτου. Η παρεμπόδιση του έργου της Εφορίας Αρχαιοτήτων ακόμη και με γκανγκστερικού τύπου δολοφονικές επιθέσεις τρομοκράτησης των εργαζομένων, που μάχονται για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πόσο αδίστακτο είναι το κεφάλαιο, όταν πρόκειται για την κερδοφορία του.

Το ΚΚΕ απαιτεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων για την επίθεση» καταλήγει.

Μυστικά & Documento

04/06/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter