Το κλειδί της αναδιάρθρωσης

Το κλειδί της αναδιάρθρωσης

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων-μυστικών επαφών για το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα σενάρια είναι πέντε και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια αν τη νέα χρόνια ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί με 14, 15, 16, 18 ή και 20 ομάδες.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η τρίτη ομάδα της συμμαχίας τους, η ΑΕΚ. Ποιο είναι όμως το κριτήριο για το πού θα γύρει τελικά η πλάστιγγα; Ξεκάθαρα η απόφαση θα ληφθεί από τους Big 3 με βασικό κριτήριο τη διατήρηση του ελέγχου του ΔΣ του συνεταιρισμού. Απόρροια της συνεργασίας τους είναι άλλωστε και η εκλογή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Λεωνίδα Μπουτσικάρη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας.

Το Documento αναλύει σήμερα τα σενάρια για το πόσες ομάδες θα έχει την περίοδο 2020-2021 το πρωτάθλημα 01 της Σούπερ Λίγκας 1: Διατήρηση 14 ΠΑΕ χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα και χωρίς να ανέβει κατηγορία ο ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε.

«Εμείς παίξαμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου και είναι άδικο για μια ομάδα να πέσει και να την αντικαταστήσει μια άλλη που αγωνίστηκε μόλις ένα εξάμηνο» λένε παράγοντες ΠΑΕ του συνεταιρισμού. Να επισημανθεί ότι η διοίκηση του ΠΑΣ έχει φιλικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Και ο Πανιώνιος θεωρητικά ήταν στο άρμα του Ολυμπιακού, αλλά ο Χρήστος Δάρας παραιτήθηκε. Λέγεται ότι έχει βρεθεί αγοραστής για τις μετοχές του «ιστορικού», που δεν έχει καμία σχέση με τους «ερυθρόλευκους». 02 Πρωτάθλημα με 15 ομάδες. 

Θα υποβιβαστεί ο 14ος της πρώτης κατηγορίας και θα ανέβουν ο ΠΑΣ και ο Απόλλων Σμύρνης, η διοίκηση του οποίου έχει εξαιρετικές σχέσεις με την ΑΕΚ. Και με αυτήν τη λύση δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στον συνεταιρισμό. Πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και τα εισιτήρια ανόδου θα δοθούν στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα 04 Σμύρνης. Πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Και πάλι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν, εκτός του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης, τα Χανιά και ο Λεβαδειακός. Το αφεντικό των «πρασίνων» της Βοιωτίας Γιάννης Κομπότης έχει προσεγγίσει τον Γιάννη Αλαφούζο και φέρεται να τον έχει ψήσει ότι το ιδανικό 05 πρωτάθλημα είναι με 18 ομάδες. 

Πρωτάθλημα με 20 ομάδες. Είναι το πιο ακραίο σενάριο, αλλά έχει συζητηθεί. Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και, εκτός από τους τέσσερις πρώτους της Σούπερ Λίγκας 2, το εισιτήριο ανόδου θα πάρουν επίσης η ΑΕ Καραϊσκάκης και ο Απόλλων Λάρισας. Βάσει αυτής της πρότασης το πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22 θα διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες (θα υποβιβαστούν οκτώ ή έξι ομάδες) και αυτό για να πείσουν τη Nova που αντιδρά στην αύξηση του αριθμού των ΠΑΕ.

Σημαντική λεπτομέρεια: η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 προβλέπει ότι ο 13ος της βαθμολογίας θα παίξει αγώνες μπαράζ για την παραμονή του στην κατηγορία με τον δεύτερο της Σούπερ Λίγκας 2. Στην περίπτωση που δεν ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη, χρειάζεται απόφαση του ΔΣ με αυξημένη πλειοψηφία (τα 3/4), δηλαδή έντεκα ψήφους. Την τελική απόφαση ωστόσο για τον αριθμό των ομάδων σε Σούπερ Λίγκα 1 και Σούπερ Λίγκα 2 θα τη λάβει η ΕΠΟ, το συμβούλιο της οποίας ελέγχεται από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter