Το κλείσιμο 14 πυρηνικών αντιδραστήρων δρομολογεί η Γαλλία

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ επιβεβαίωσε ότι ως το 2035 θα έχει παύσει η λειτουργία 14 αντιδραστήρων με στόχο τη μείωση του ποσοστού παραγωγής ηλεκτρισμού από πυρηνική ενέργεια.

Το 72% (!) της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία προέρχεται σήμερα από τη λειτουργία των 58 πυρηνικών αντιδραστήρων που βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Το κλείσιμο 14 εξ αυτών, δύο εκ των οποίων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, αναμένεται να περιορίσει την εξάρτηση της χώρας από την πυρηνική ενέργεια, η οποία θα συμβάλλει κατά 50% στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Παράλληλα, η υπουργός Οικολογίας Ελιζαμπέτ Μπορν, ανακοίνωσε τη διοχέτευση 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα του βιοαερίου και την αύξηση κατά 40% περίπου των δυνατοτήτων των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.