Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ε.Ε. καταποντίζει τις αεροπορικές εταιρείες

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ε.Ε. καταποντίζει τις αεροπορικές εταιρείες

Το κλείσιμο του εναερίου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες και η προοπτική του να αποκλείσει η Ρωσία αερομεταφορείς ως αντίποινα οδήγησαν σε βουτιά τις μετοχές των αεροπορικών εταιριών σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Finnair, που αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της και είδε τις μετοχές της να κατακρημνίζονται κατά 21%.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών και των εταιριών διαχείρισης αεροδρομίων σημείωσαν πτώση μεταξύ 3-6% στην αρχή της συνεδρίασης.

Χωρίς πρόσβαση στον ρωσικό εναέριο χώρο, οι εταιρίες πρέπει να εκτρέπουν τις πτήσεις προς τα νότια, αποφεύγοντας επίσης τις περιοχές έντασης στη Μέση Ανατολή.

Για τον εθνικό αερομεταφορέα της Φινλανδίας αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μείωση των δραστηριοτήτων του καθώς χρησιμοποιεί μια διαδρομή στους ρωσικούς αιθέρες από την Ευρώπη προς την Ασία μέσω του κόμβου του στο Ελσίνκι.

Στην Ασία, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες μεταξύ Σιγκαπούρης και Μόσχας μέχρι νεωτέρας για «επιχειρησιακούς λόγους».

Η Korean Air, η Japan Airlines και η ιαπωνική ANA Holdings ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο αλλά δεν σχεδιάζουν να προσθέσουν πτήσεις προς τη Ρωσία ή την Ευρώπη για να αντικαταστήσουν πτήσεις που ακυρώθηκαν από ευρωπαϊκές εταιρίες.

Η επιβατική ζήτηση για την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα ήταν ήδη χαμηλή λόγω των περιορισμών της COVID.

Στη Ρωσία, η Aeroflot ανακοίνωσε χθες ότι θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς αφού ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ είχε αποφασίσει να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε ρωσικά αεροσκάφη.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν αντίστοιχη κίνηση αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα τελική απόφαση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter