Το κλίμα και το μήνυμα Θεοδωρικάκου

Το κλίμα και το μήνυμα Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μόλις την περασμένη Τρίτη κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για να μην οδηγηθεί η χώρα σε διπλές εκλογές!

Εδώ το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο άνθρωπος που κατά πολλούς βρίσκεται πίσω από την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΝΔ και μετέπειτα στο τιμόνι της χώρας, έστειλε μήνυμα ότι το 2020 θα είναι πιθανότατα εκλογική χρονιά. Μιλώντας με στέλεχος της ΝΔ μου ανέφερε ότι το Μαξίμου κάθε τρεις μήνες θα συντηρεί το θέμα στην επικαιρότητα, όπως έπραξε και από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός. 

Χωρίς φυσικά να εξηγήσει ποιον σκοπό εξυπηρετεί αυτή η συντήρηση του θέματος στην επικαιρότητα. Στα δημοσιογραφικά γραφεία πάντως γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι εκλογές πέφτουν στο τραπέζι όταν το κυβερνών κόμμα λαμβάνει μήνυμα ότι το κλίμα στο εκλογικό σώμα αλλάζει. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι ακόμη εξαιρετικά νωρίς γι’ αυτό. Αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Για παράδειγμα, ποια ήταν τα κεντρικά προεκλογικά αφηγήματα της ΝΔ; Πρώτον, η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. 

Είδε κάτι η τσέπη του μεσοταξίτη από το νέο φορολογικό; Oχι, άρα πρώτη κατάρρευση. Δεύτερον, η συμφωνία των Πρεσπών. Άλλαξε κάτι η ΝΔ; Oχι, άρα δεύτερη κατάρρευση. Τρίτον, η αξιοκρατία και η αριστεία. Το ρεσάλτο στο «επιτελικό κράτος» τα λέει όλα. Τρίτη κατάρρευση. Τέταρτον, το προσφυγικό. Oχι μόνο δεν άλλαξε κάτι αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε. Τέταρτη κατάρρευση. Χρειάζεται να συνεχίσω;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter