Το κοινωνικό κράτος στο έλεος των πολιτικών της ΝΔ

Το κοινωνικό κράτος στο έλεος των πολιτικών της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη ώρα της επικράτησής τους στις εκλογές του Ιουλίου έβαλαν στόχο να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος σε όλους τους τομείς.

Πάνω σε αυτή τη πολιτική της ενίσχυσης με όλους τους δυνατούς τρόπους του ιδιωτικού τομέα πέρασαν τα νομοσχέδια που κτύπησαν καίρια την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό, την εργασία, τα κοινωνικά επιδόματα.

Υποσχέθηκαν πολλά στους ιδιώτες για μικρότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις, για περισσότερη ελαστική εργασία, περισσότερα επενδυτικά δάνεια.

Τα οικονομικά στοιχεία όμως του δεύτερου εξαμήνου του 2019 δεν τους δικαίωσαν. Όλοι οι δείκτες υποκρύπτουν υφεσιακά δείγματα.

Εκεί μάλιστα που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους ήρθε ο κορονοϊός. Και φάνηκε η καταστροφή που προκάλεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο κοινωνικό κράτος κυρίως στην Υγεία.

Πανικόβλητοι αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία πολιτική για οτιδήποτε. Αντί να κλείσουν τα σχολεία αμέσως για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, άρχισαν να τα κλείνουν σιγά-σιγά μέχρι που αναγκάστηκαν με τεράστια καθυστέρηση να τα κλείσουν όλα.

Τα νοσοκομεία βρέθηκαν αποδυναμωμένα από γιατρούς και νοσηλευτές και τώρα τρέχουν ασμένως να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργούνται.

Αντί να περιορίσουν άμεσα τις συναθροίσεις σε γήπεδα και κλειστούς χώρους διασκέδασης άφησαν να περνούν οι ημέρες χωρίς να αποφασίζουν φοβούμενοι τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών.

Μάλιστα μόλις χθες ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να συστήσει τους πιστούς να ακούν τους επιστήμονες, ότι τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και ότι οτιδήποτε ισχύει για τις συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες.

Με πολύ δυστοκία η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα στήριξης της οικονομίας και τους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται ήδη αλλά και αυτούς που αναμένονται να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες στο μέλλον.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα υφεσιακά φαινόμενα θα επιδεινωθούν και με την πολιτική που έχουν μέχρι σήμερα υλοποιήσει δεν μπορούν να τα σταματήσουν.

Πρέπει άμεσα να παρθούν τολμηρές αποφάσεις από τους ιθύνοντες του υπουργείου οικονομικών και του Μαξίμου. Πρέπει να κινηθούν χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις για να βοηθηθούν οι πληττόμενες τάξεις σε συνεργασία με τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης . Οποιαδήποτε διαφορετική πορεία θα έχει τραγικές επιπτώσεις στον ελληνικό πληθυσμό. Ας το συνειδητοποιήσουν πριν είναι αργά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter