Το κόμμα Βαρουφάκη απαντά στο δηκτικό σχόλιο της Ακρίτα

Το κόμμα Βαρουφάκη απαντά στο δηκτικό σχόλιο της Ακρίτα

Ο υπεύθυνος Τύπου, Σπύρος Δερβενιώτης του ΜέΡΑ25, του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, απαντά στο σχόλιο της Έλενας Ακρίτα με αφορμή την παρουσία στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Στο σχόλιο αυτό, η Έλενα Ακρίτα, ήταν ιδιαίτερα δηκτική μιλώντας για 18 οπαδούς, αλλά σχολιάζοντας και το πανό «ΜέΡΑ25 Τότε ήταν τα τάνκς τώρα είναι τα funds». Μιλούσε μάλιστα για «Το πιο ανόητο σύνθημα από καταβολής Πολυτεχνείου».

Διαβάστε την απάντηση:

«Πάντα αγαπητή μου κυρία Elena Akrita

Διαβάζω με προσοχή από χθές την αγωνία σας να μη μιλάμε σήμερα για «χούντα» , με βασικό επιχείρημα ότι σε μια χούντα δε θα μπορούσες να μιλήσεις για χούντα. Ξεπερνάω ως ελάσσον το γεγονός ότι το γράφετε αυτό στα social media, χάρη στα οποία καταπιεσμένοι σε όλο τον κόσμο μια χαρά μπορούν να αποκαλούν τις χούντες τους χούντες, για να προχωρήσουμε στην ουσία.

Μέρος της ευγενούς σταυροφορίας σας ήταν να στολίσετε ως ανιστόρητο το σύνθημα με το οποίο πορεύτηκε στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου το ΜέΡΑ25 «Τότε ήταν τα τάνκς τώρα είναι τα funds”.

Με ελάχιστη ψυχραιμία, θα διαπιστώσετε σε μια δεύτερη επίσκεψη στο σύνθημα, ότι πουθενά δεν υπάρχει η λέξη ”χούντα», που συμφωνώ ότι οφείλουμε να χρησιμοποιούμε με φειδώ. Αυτό για το οποίο μιλάει το σύνθημα είναι τα μέσα κατάλυσης της δημοκρατίας. Κι εδώ δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα, γιατί μάλλον θα αναγκαστείτε να συμφωνήσετε με «το Γιάνη της καρδιάς σας» ή τουλάχιστο θα δυσκολευτείτε λίγο περισσότερο να τεκμηριώσετε το γεγονός ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία. (ακόμα κι οι φανατικότεροι υπέρμαχοι των «μνημονίων ως αναγκαιότητα» έχουν εγκαταλείψει αυτή την προσπάθεια).

Ως ενήμερη πολίτης που γνωρίζω ότι είστε, φαντάζομαι δεν θα έχετε λησμονήσει, ότι κατά τη διάρκεια της σφυρηλάτησης της Αποικίας Χρέους που είναι σήμερα η χώρα μας, ένας εν ενεργεία Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ξηλώθηκε για να αντικατασταθεί από έναν Τραπεζάνθρωπο «ειδικής αποστολής», τον κύριο Παπαδήμο, κάτω από συνθήκες καταστολής που πληρούν ακόμα και το δικό σας κριτήριο ότι «σε μια χούντα απαγορεύεται να λές ότι είναι χούντα».

Για το Δημοψήφισμα δε χρειάζεται να μιλήσω καν, ένας ολόκληρος πλανήτης τουίταρε τις ώρες του fiscal waterboarding που οδήγησε στην αναίρεσή του, το hashtag “This is a Coup”, προφανώς ήταν όλοι βαλτοί του Γιάνη της καρδιάς σας.

Δε θα σας κουράσω άλλο, θα σας καλέσω απλώς να διαβάσετε το κείμενο που θυροκολλήσαμε χθές στα γραφεία της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της πορείας, και για φινάλε θα σας ζητήσω να μου απαντήσετε, με το χέρι στην καρδιά, ποιο από τα αιτήματα του Νοέμβρη,

Ψωμί

Παιδεία

Ελευθερία

δε χάσκει και σήμερα, ειδικά σήμερα, αναπάντητο.

Με την εκτίμηση που γνωρίζετε ότι σας έχω.»

https://www.facebook.com/spiros.derveniotis.1/posts/271132786927229?__tn__=-R

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter