Το Κουτί της Πανδώρας «φωτίζει» τη διαμάχη της ψήφου των αποδήμων

Το Κουτί της Πανδώρας «φωτίζει» τη διαμάχη της ψήφου των αποδήμων

Η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού και η απόφασή της να επιχειρήσει να νομοθετήσει το δικαίωμά τους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες εξαιρετικά έντονες συζητήσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Γράφουν οι, Αντώνης Ρηγόπουλος, Στάθης Πάνος, Συραγώ Λιάτσικου, Αντρέας Βάγιας

Ο λόγος είναι ότι εκκρεμεί εδώ και χρόνια η ρύθμιση που θα τους διευκολύνει να ψηφίζουν από το εξωτερικό χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, καθώς, ήδη από το 1975 το δικαίωμα ψήφου εκλογέων εκτός επικρατείας είναι κατοχυρωμένο.

Ωστόσο, η συμφωνία των κομμάτων για την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που ψηφίζουν οι κάτοικοι του εξωτερικού, μάλλον φτάνει ακριβώς μέχρι αυτό το σημείο, καθώς οι διαφωνίες για το περιεχόμενο αυτών των αλλαγών, τον πληθυσμό που θα αφορούν και τον τρόπο της ψηφοφορίας, είναι θεμελιώδεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με τη σχετική πολιτική συζήτηση να οξύνεται μέρα με τη μέρα, το Κουτί της Πανδώρας επιχειρεί να αναδείξει τα βασικά σημεία, ενός θέματος που σε κάθε περίπτωση αφορά χιλιάδες έλληνες του εξωτερικού και ιδιαίτερα όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα κατά την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης.

Ποιοι… λογίζονται Έλληνες;

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter