Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι «δεν έχει σχέση» με την παρακολούθηση των e-mail αμερικανικού υπουργείου

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι «δεν έχει σχέση» με την παρακολούθηση των e-mail αμερικανικού υπουργείου

Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την παρακολούθηση από χάκερς της εσωτερικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, διαψεύδοντας όσα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι που γνωρίζουν την υπόθεση, σύμφωνα με τους οποίους χάκερς που συνδέονται με το ρωσικό κράτος βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις αυτές.

«Για μία ακόμη φορά θέλω να υπενθυμίσω ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν εκείνος που είχε προτείνει στην αμερικανική πλευρά να συμφωνήσουν και να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ και προσέθεσε ότι «αυτό θα έδινε την δυνατότητα στις δύο χώρες να συνεργασθούν και να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε κυβερνοεπιθέσεις, τις όποιες απόπειρες κυβερνοκατασκοπείας και τα λοιπά». Ανέφερε μάλιστα ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Πούτιν δεν βρήκε ανταπόκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Εάν κατά την διάρκεια πολλών μηνών υπήρξαν κάποιες επιθέσεις και οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα με αυτές, ασφαλώς δεν πρέπει να κατηγορούνται έτσι αβάσιμα για όλα οι Ρώσοι, δεν έχουμε καμία σχέση» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες, Κυριακή, ότι υπήρξε θύμα κυβερνοεπίθεσης, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου τουλάχιστον δύο υπουργεία τέθηκαν στο στόχαστρο από χάκερ που συνδέονται με το ρωσικό κράτος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter