Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

Νόθευση της εκλογικής βούλησης με δούρειο ίππο κομματίδια που τους επιτράπηκε να κατέβουν στις εκλογές, αφού πρώτα είχαν έρθει σε συμφωνία με το Μαξίμου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καθεστωτικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για τον πολιτικό αφανισμό των εκλογικών κινδύνων που εγκυμονούν στα δεξιά της ΝΔ. Με την αγαστή συνεργασία συγκεκριμένων αρμών της δικαστικής εξουσίας, οι οποίοι έχουν το κακό συνήθειο να δειπνούν για να παρέχουν νομοθετικές διεξόδους σε κυβερνητικά αδιέξοδα, επιδιώκεται η διοχέτευση των δυσαρεστημένων από τη «γαλάζια» παράταξη ψηφοφόρων σε ένα βολικό ακροδεξιό δεκανίκι. Ετσι, με αυτές τις πρωτοφανείς για τα μεταπολιτευτικά χρονικά μηχανορραφίες, οι οποίες αποτυπώνονται και στην απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο του Χρήστου Τζανερίκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει στο ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα… μαξιλάρι στα δεξιά του το οποίο θα μπορούσε να του προσδώσει το απαιτούμενο κοινοβουλευτικό συμπλήρωμα για τον σχηματισμό πλειοψηφίας, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο υποψήφιος με τη ΝΔ Μπάμπης Καούκης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τόσο η πρόσφατη κυβίστηση του Ακη Σκέρτσου για την αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής από τη ΝΔ μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου όσο και το δημοσίευμα της «Kontra News» για τον καφέ που ήπιε στο Μαξίμου «η ηγεσία κόμματος της ακροδεξιάς πολυκατοικίας με προξενητές τον Γιώργο Γεραπετρίτη και γνωστό δημοσιογράφο».

Σε γνώση του Documento έχουν περιέλθει ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και –κυρίως– πώς δομήθηκε ο συνωμοτικός σχεδιασμός λιθαράκι λιθαράκι. Ηδη από τα τέλη του 2019 ηγετικό στέλεχος ενός εκ των λίγων ακροδεξιών κομμάτων που γλίτωσαν το «λεπίδι» του Αρειου Πάγου είχε αποκτήσει διαύλους με πρόθυμους διεκπεραιωτές του Κυρ. Μητσοτάκη, οι οποίοι δεν νιώθουν καμία ντροπή να εκτίθενται δημόσια με την ιδιότητα του αδέσμευτου παρατηρητή των πολιτικών εξελίξεων. Ο λόγος που η εφημερίδα επιλέγει να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πρωταγωνιστών είναι ότι το διακύβευμα δεν άπτεται των προσώπων, αλλά των επικίνδυνων διαστάσεων που ενέχουν αυτές οι υπόγειες μεθοδεύσεις για τις επικείμενες εκλογές και τη δημοκρατία εν γένει. Πολλώ δε μάλλον όταν οι ηθικοί φραγμοί του εθνικού ωτακουστή έχουν αποδειχτεί ανύπαρκτοι. Οι πληροφορίες είναι ακλόνητες και συνοδεύονται από την ανάλογη δυσοσμία της συντονισμένης στοχοποίησης «άπλυτων» πολιτικών αντιπάλων ή αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων, τον ακραία ομοφοβικό και σεξιστικό λόγο, τον ηλικιακό ρατσισμό κατά μεγαλόσχημης επιχειρηματία που αναλαμβάνει εθνικά πρότζεκτ παγκόσμιου βεληνεκούς ή τα βιτριολικά σχόλια τόσο κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη όσο και κατά προέδρου κόμματος, που αφορούν περιστατικά της ιδιωτικής του ζωής, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση. Κι αυτά αποτελούν μέρος μόνο του βούρκου.

«Κόψατε»… επί δεξιά

Σύμφωνα με συνταγματολόγους και εκλογολόγους, πρώτη φορά παρατηρείται από τον Αρειο Πάγο τόσο εκτεταμένο «κόψιμο» συνδυασμών με διακριτή δυναμική ενόψει εθνικών εκλογών. Ολως τυχαίως, η συντριπτική πλειονότητα των… κομμένων προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς, η οποία παραδοσιακά αντλούσε ποσοστά από τη ΝΔ. Εχουμε και λέμε: το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης έπειτα από καταγγελία για ονοματοκλοπή και σφετερισμό εθνικού συμβόλου. Ως προς το τελευταίο, πρόκειται για τον ήλιο της Βεργίνας, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί από το κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, στις ευρωεκλογές του 2009.

Επειτα από καταγγελία του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου βρέθηκε επίσης εκτός εκλογικού στίβου, ενώ η αντίστοιχη καταγγελία του πρώην πολιτικού εταίρου των Κρανιδιώτη – Τζήμερου ενάντια στην Εθνική Δημιουργία έπεσε στο κενό. Ταυτόχρονα οι Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες «κόπηκαν» καθώς δεν κατόρθωσαν να καταθέσουν ηλεκτρονικά συνδυασμό εγκαίρως, με τον Νίκο Νικολόπουλο να καταγγέλλει τους «χάκερ του Πιερρακάκη». «Νομίζουν οι αφελείς ότι έτσι θα περιορίσουν τη μαζική φυγή των δεξιών και κεντροδεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ» εξηγεί στην εφημερίδα ο Ν. Νικολόπουλος και επισημαίνει πως «έριξαν μαύρο όχι μόνο στις πλατφόρμες του ΥΠΕΣ, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία». Σημειωτέον ότι και η Πλεύση Ελευθερίας βρέθηκε αντιμέτωπη με τις δυσλειτουργίες της πλατφόρμας της SingularLogic, καταφέρνοντας στο παρά πέντε και «με την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών», όπως δήλωσε στο Open η Ζωή Κωνσταντοπούλου, να αναρτηθεί ο συνδυασμός.

Υποπτη διάρρηξη

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών αποδίδει τις ευθύνες στο ηλεκτρονικό σύστημα που «έπεσε» και φέρνει στο φως μια ύποπτη διάρρηξη που συνέβη την επομένη του «κοψίματος». «Την επόμενη νύχτα οι ίδιοι παρακρατικοί έβαλαν στόχο το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου μας και πρώην βουλευτή Κώστα Κατσίκη στην Αθήνα, όπου “συμπτωματικά” φυλάσσονταν όλα τα αρχεία των υποψήφιων βουλευτών και μελών του κόμματος σε ολόκληρη την επικράτεια. Οπως επίσης εκεί φυλασσόταν πλήθος φακέλων με τις καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του συστήματος Μητσοτάκη, καθώς και με τα ντοκουμέντα για το έγκλημα των Τεμπών που είχα καταγγείλει στη Βουλή! Προσέξτε: Δεν έκλεψαν ούτε υπολογιστές ούτε εκτυπωτές ούτε τηλεοράσεις ούτε οτιδήποτε άλλο θα είχε κάποια αξία. Αλήθεια, τι σόι διαρρήκτες ήταν αυτοί που σήκωσαν μόνο τα έγγραφα και τους φακέλους που βρήκαν; Και όλα αυτά σε μία από τις πλέον κεντρικές και καλά φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας! Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 10 στο Κολωνάκι» δήλωσε. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΧΡΙΚΕ απέστειλε υπόμνημα στην υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών κάνοντας λόγο για προσωπικές ποινικές και αστικές ευθύνες της Καλλιόπης Σπανού.

Αποστασία και μαύρο χρήμα

Προτού ακόμη διαλυθεί η Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε μιλήσει για σχέδιο αποστασίας βουλευτών του οι οποίοι συνομιλούσαν εν κρυπτώ με πρωτοκλασάτα «γαλάζια» στελέχη προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά ο σχεδιασμός για μετεκλογική προσχώρηση στη ΝΔ. Μετά το καψόνι Βελόπουλου στους φερόμενους αποστάτες οι Αντώνης Μυλωνάκης και Κατερίνα Αλεξοπούλου αποχώρησαν εν μέσω σφοδρών επικρίσεων κατά της ηγεσίας της Ελληνικής Λύσης. Η καταγγελία Μυλωνάκη περί πεντακοσάρικων οδήγησε σε έλεγχο του κόμματος Βελόπουλου για μαύρο χρήμα από την αρμόδια αρχή, ο επικεφαλής της οποίας δεν εντόπισε τίποτε μεμπτό. Το σίγουρο είναι ότι οι μεθοδεύσεις των «γαλάζιων» στελεχών και συγγενών του Κυρ. Μητσοτάκη με δυσώδη πεπραγμένα κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω στο ιδεολογικά συγγενές στη ΝΔ κόμμα, προκαλώντας μπαράζ αρνητικής δημοσιότητας λίγες βδομάδες πριν από τις κάλπες.

Ωμή παρέμβαση στον Αρειο Πάγο

Πριν απ’ όλα αυτά την επικαιρότητα είχε απασχολήσει έντονα η κραυγαλέα παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αφού –όπως αποδείχτηκε– οι δύο νομοθετικές παρεμβάσεις για το εκλογικό μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη δεν αρκούσαν για να φέρουν εις πέρας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ετσι, ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης –όπως αποκάλυψε το Documento– ανέλαβε να κάνει… μασάζ στον πρώην πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρειου Πάγου, ενώ στη συνέχεια χρέη μεσάζοντα εκτέλεσε μεγαλοεπιχειρηματίας προκειμένου να ευθυγραμμίσει τον Χρ. Τζανερίκο με τη βούληση του Μεγάρου Μαξίμου, προσφέροντας και τα ανάλογα ανταλλάγματα. Εντέλει ο πρώην αρεοπαγίτης εξωθήθηκε σε παραίτηση, με τον Μάκη Βορίδη να καταθέτει και τρίτη τροπολογία, η οποία όριζε πως η ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου θα έπαιρνε την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με το «κόμμα» του ναζί καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η σκαστή καταπάτηση της διάκρισης των εξουσιών σε συνδυασμό με όσα αποκαλύπτει σήμερα το Documento καταδεικνύουν ότι η σπουδή της ΝΔ περί ανυστερόβουλης δημοκρατικής περιφρούρησης δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μικροκομματικός ωφελιμισμός. Εκτός από το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας της τρικομματικής Τάκης Μπαλτάκος «μαγείρευε» με τους χρυσαυγίτες τις ψηφοφορίες στην ολομέλεια όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχαν ενστάσεις, απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή του ΕΑΝ, το οποίο ο ίδιος ο Κασιδιάρης περιέγραψε ως δεκανίκι της ΝΔ. Εξάλλου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος στη Λέσβο Χαράλαμπος Αθανασίου θεωρεί «βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο» τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Τυχαίο;

Ο «χειριστής» του πολιτικού κομπρεμί

Ο συνωμότης-στέλεχος που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος φέρεται να ξεκίνησε από τα τέλη του 2019 το πολιτικό «κορτάρισμα» στη ΝΔ, με στόχο να αποκτήσουν –σύμφωνα με τις πληροφορίες– απευθείας επαφή με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Για να γίνει αυτό έπρεπε να βρεθεί αγγελιοφόρος. Ετσι επέλεξε ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό εδώ και χρόνια και παριστάνει τον δημοσιογράφο. Φτάνοντας στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, οπότε ο «δημοσιογράφος» με την απευθείας πρόσβαση στον πρωθυπουργό έθεσε το εξής ερώτημα στο στέλεχος: «Για να είναι ακριβής η μεταφορά, εκτός από την ευρύτερη διάθεση “συμπόρευσης”, τι άλλο είναι το ζητούμενο;». Πλην της ξεκάθαρης διαμεσολάβησης για να μετατραπεί το πολιτικό φλερτ σε εκλογικό γάμο, η ερώτηση περί άλλου ζητουμένου παραπέμπει σε τυχόν ανταλλάγματα και «δώρα». Πάντως ο συνωμότης φρόντισε να αποσαφηνίσει ότι «αν συμπίπτουμε, να οριστεί ένας χειριστής-επαφή γι’ αυτή τη σχέση. Κατά προτίμηση εσύ. Οπου να απευθυνόμαστε για κάθε θέμα».

Η ιδεολογική εγγύτητα ανάμεσα στα δύο μέρη αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθεί σχέση εμπιστοσύνης, η οποία εκφραζόταν πότε με όρους αποκρουστικής συνωμοσιολογίας με φόντο κυβερνητικές κρίσεις και πότε με επικοινωνιακές συμβουλές των στελεχών προς τον απρόσεκτο πρωθυπουργό. Λόγου χάρη, ο συνωμότης δεν είχε ενθουσιαστεί όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων έχοντας το χέρι του στην τσέπη, γεγονός που εκλήφθηκε ως μεγάλη ασέβεια στο στράτευμα. «Πες του όταν μιλάει σε στρατιωτικούς που είναι μπροστά του σε στάση προσοχής να μην έχει τα χέρια στην τσέπη» είπε ο συνωμότης στον «δημοσιογράφο», συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρει πόσο άσχημα χτυπάει αυτό σε όλο το προσωπικό. Καλόπιστα στο λέω. Προσοχή στους συμβολισμούς, δεν είμαστε ζαίοι».

«Ο Βαρδινογιάννης θέλει να ελέγχει το ΠΝ»

Ο χρόνος περνούσε και η σχέση αυτή χαλυβδωνόταν και διευρυνόταν. Ενδεικτικό είναι ότι στην Ηρώδου Αττικού φέρονται να έφτασαν πληροφορίες που μόνο κολακευτικές δεν ήταν για τον Β. Βαρδινογιάννη, στον οποίο προσάπτονται παρεμβάσεις στις κρίσεις του Πολεμικού Ναυτικού. «Μην εκτίθεσαι με τον Λυμπέρη. Δεν είναι καθαρός» είπε ο «δημοσιογράφος», με τον συνωμότη να αντιτείνει: «Ο Λυμπέρης είναι αρχιδάτος. Είναι παιχνίδι του Βαρδινογιάννη που 100 χρονών ακόμη θέλει να ελέγχει το Πολεμικό Ναυτικό και προσπαθεί να τον φάει για να μη γίνει ΑΓΕΝ. Κάποιος πρέπει να του πει να πάει να γαμηθεί επιτέλους. Το σύστημα που τον χτυπάει είναι σύστημα Αποστολάκη/Βαρδινογιάννη». Τελικά στις αρχές του 2023 κατέστη γνωστό ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός του ΠΝ αποστρατεύτηκε.

Παρ’ όλα αυτά, η πολυπόθητη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αργούσε. Εδώ λοιπόν εφάπτεται το πρωτοσέλιδο της «Kontra News». Παρά την προσχηματική διάψευση Σκέρτσου, το ραντεβού φέρεται να έγινε, ενώ δεν μοιάζει τυχαίο πως στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «συνάντηση που είχαν δύο ηγέτες ενός ακροδεξιού κόμματος». Πάντως στο μεσοδιάστημα το ακροδεξιό στέλεχος δεν εγκατέλειπε το εγχείρημα προσέγγισης, προσπαθώντας να προωθήσει στον πρωθυπουργό θέσεις της Εθνικής Δημιουργίας, οι οποίες προφανώς συνέπιπταν με αυτές της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 λέει ο συνωμότης στον «δημοσιογράφο» πως «έστειλα στον πρωθυπουργό αυτό: Πρόεδρε, εύγε για τη συμφωνία με τη Γαλλία και την εκμετάλλευση της συγκυρίας λόγω AUKUS…».

Καθημερινά διαπιστευτήρια

Πέραν του χειριστή, ο συνωμότης αποπειράθηκε να απλώσει τα δίχτυα του και σε περσόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν πόστο στη ΝΔ. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ιδεολογική γειτνίαση ήταν το κλειδί. Εξού και η διασαφήνιση του ακροδεξιού στελέχους πως όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και η ανάγκη το απαιτήσει θα βάλει πλάτη στη ΝΔ. Η θέση αυτή έμοιαζε τόσο αδιαπραγμάτευτη που τίποτε και κανείς δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο. «Την κρίσιμη ώρα θα στηρίξουμε. Είναι απόφαση που δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αποστεί αυτής» είπε ο συνωμότης στο «γαλάζιο» στέλεχος που είναι ιδιαίτερα ζωηρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπρόσθετα, ο συνωμότης προσπαθούσε να προσεγγίσει δημοσιολόγους που παίρνουν σβάρνα τα τηλεπαράθυρα για να προπαγανδίσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά και περσόνες της δεξιάς πολυκατοικίας που ευεργετήθηκαν για την άνευ όρων στήριξή τους στον πρωθυπουργό. Η προσέγγιση σχετιζόταν αφενός με τον συντονισμό στις διαδικτυακές στοχοποιήσεις κατά προοδευτικών πολιτών, όπως ο Ιάσων Αποστολόπουλος, αλλά και αντικυβερνητικών δημοσιογράφων, όπως ο αρχισυντάκτης του koutipandoras.gr Αντώνης Ρηγόπουλος.

Και… γονυκλισίες σε κυβερνητικά στελέχη

Τα ακλόνητα στοιχεία δείχνουν ότι ο συνωμότης έκανε επιθέσεις αγάπης και σε προβεβλημένους υπουργούς οι οποίοι δεν χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα εθνικιστικές καταβολές. Ειδικότερα, το ακροδεξιό στέλεχος έσταζε μέλι για τα κατορθώματα των υπουργών αλλά και το ποιόν λοιπών κυβερνητικών αξιωματούχων που απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα για τα «ανδραγαθήματά» τους. Μάλιστα ο συνωμότης είπε σε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου πως όταν γεράσει θα ήθελε να γίνει κομματάρχης του στα Αρβανιτοχώρια για να γράφει, όπως κάποιος «κόκαλο βενιζελικός»: «Εδειρα τρεις, απείλησα άλλους έξι».

 Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Ενώ η ΝΔ παρουσίαζε το κόμμα Κανελλόπουλου ως επικίνδυνο για τη δημοκρατία λόγω των αναντίρρητων δεσμών με τον Κασιδιάρη, τελικά το ΕΑΝ γλίτωσε τον αποκλεισμό από τον Αρειο Πάγο. Παράλληλα, ο Χαρ. Αθανασίου έπλεξε το εγκώμιο του πρώην αρεοπαγίτη που ηγείται του συγκεκριμένου μορφώματος, παρουσιάζοντάς τον ως αγλάισμα της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, προκάλεσε ερωτήματα για τη στόχευση των δηλώσεών του και φούντωσε τα σενάρια περί υπόγειων συζητήσεων. Ακόμη ένα ακροδεξιό κόμμα που γλίτωσε από το… νυστέρι του ανώτατου δικαστηρίου είναι η Εθνική Δημιουργία, η οποία κατέθεσε ανεπιτυχώς προσφυγή για τον εκλογικό αποκλεισμό του ΚΚΕ. Σε αντίθεση με τον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Δημιουργία προτίθεται να δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ χωρίς παζάρι για καρέκλες, ο πολιτικός του εταίρος πριν από λίγα χρόνια περνούσε γενεές δεκατέσσερις τον πρωθυπουργό.

Για την ακρίβεια, τον Μάρτιο του 2016 ισχυριζόταν πως θα του… κόψει τις κοτσίδες. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης, όντας ακόμη στέλεχος της ΝΔ, εξαπέλυσε άθλια επίθεση κατά του τότε αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. «Βρε το Μουζάλα. Το αμόλησε το “Μακεδονία” για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από τη Σνοφίτικη ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Εξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα» ήταν η άθλια ανάρτησή του. Οπως ήταν λογικό και επόμενο, το ποστ προκάλεσε σάλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί από τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη «να καταδικάσουν απερίφραστα τα όσα είπε ο Φ. Κρανιδιώτης περί εκτέλεσης του Γ. Μουζάλα και να διαχωρίσουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις αθλιότητες που εκστομίζουν στελέχη της». Ακολούθησε η διαγραφή του σημερινού αντιπροέδρου της Εθνικής Δημιουργίας από τη ΝΔ, με τον Φ. Κρανιδιώτη να απαντά στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το παραδοσιακό τραγούδι «Θα σου κόψω τις κοτσίδες». Οπως πολλοί σχολίασαν τότε, το υποδόριο μήνυμα του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά κρυβόταν στο κουπλέ και συγκεκριμένα στον στίχο: «θα σ’ τις κόψω τις κοτσίδες τις μακριές, αλλά φοβάμαι τον πατέρα σου». Προφανώς, το καρφί κρεμούσε στο κάδρο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Από επικριτής, χειροκροτητής;

Το 2017 ακολούθησε η δήλωση σύμφωνα με την οποία «ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι δεξιός». Πέραν αυτού, ο δικηγόρος ασκούσε δριμεία κριτική για το πολύκροτο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γεωργιάδη. Ο Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος ήταν παρών την ημέρα της ανακοίνωσης της πρωτόδικης καταδίκης του πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων στη Μολδαβία, λόγω της «βεντέτας» που είχε ανοίξει με την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είχε χαρακτηρίσει –μιλώντας στην εκπομπή «Kontra 24»– μαφιόζικη την «αλληλεγγύη άνευ όρων και ορίων» που είχαν δείξει στελέχη της ΝΔ στον μετέπειτα απαλλαγέντα λόγω παραγραφής του αδικήματος μετά την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Αφού λοιπόν ο Φ. Κρανιδιώτης μετέφερε on air στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εμφάνιση τον Μάρτιο του 2019 όσα ατιμωτικά είχε καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου για τον Κυρ. Μητσοτάκη ο τότε πρωτόδικα καταδικασμένος, υπογράμμισε κάποιες από «τις αρχές και το πλαίσιο της Δεξιάς», που –σύμφωνα με τα λεγόμενά του– είναι «η οικογένεια και η προστασία της παιδικότητας». «Εάν ο Μητσοτάκης πήγαινε ο ίδιος στο δικαστήριο και έλεγε: “Είμαστε 40 χρόνια φίλοι, θέλω να καταθέσω για τον άνθρωπο που εγώ γνωρίζω”, θα τέλειωνε εκεί το θέμα… […] Φανταστείτε να είχε καταδικαστεί ο στενότερος συνεργάτης του Τσίπρα για ένα τέτοιο αδίκημα τι θα γινότανε…» είπε για τον πρωθυπουργό. Αλήθεια, τι άλλαξε και τώρα κατέρχεται με ένα σχηματισμό που προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter