Το... κυνήγι της έγκαιρης και έγκυρης μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Μια (αυστηρή) προειδοποίηση προς όσους θα συλλέγουν τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε εκλογική περιφέρεια, εμπεριέχει ο… τυφλοσούρτης του υπουργείου Εσωτερικών με οδηγίες προς αρμοδίους ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. 

Το δεδομένο είναι ότι τα εκλογικά αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό (εκλογική περιφέρεια) από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του. Από το σημείο αυτό και μετά ακούγεται η… καμπάνα της επισήμανσης ότι η µετάδοση των αποτελεσµάτων, που είναι αποκλειστική ευθύνη των γραφείων των Περιφερειακών Ενοτήτων, αποτελεί κατ’ εξοχήν αρµοδιότητα του κεντρικού φορέα, που είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Καθίσταται σαφές ότι, αµέσως µετά την εξαγωγή των αποτελεσµάτων από τα εκλογικά τµήµατα, αυτά µεταδίδονται κατά προτεραιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε κάθε περίπτωση έπεται τυχόν προώθησή τους σε τοπικά ή ευρύτερης εµβέλειας τηλεοπτικά ή και διαδικτυακά µέσα ενηµέρωσης...

Οι επιτελείς στο «στρατηγείο των εκλογών» χαρακτηρίζουν μη θεμιτό το να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσµατα σε τοπικά µέσα ενηµέρωσης, συµπεριλαµβανοµένων και των ιστοχώρων που ενδεχοµένως διαθέτουν οι Περιφερειακές Ενότητες, εάν δεν έχει προηγηθεί η µετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Γιατί;

Διότι αυτό, όπως επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης, σε πρόσφατο έγγραφο για τη συγκέντρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δυσχεραίνει την έγκαιρη και έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός εφιστά την προσοχή των αρµόδιων φορέων για την ταχύτατη συγκέντρωση και διαβίβαση των αποτελεσµάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, απ’ όπου θα γίνεται η πανελλαδική µετάδοσή τους για την ενηµέρωση των πολιτών όλης της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.