Το κυβερνητικό παράλογο συνεχίζεται-Μίνα Γκάγκα: Με 8.613 κρούσματα είναι «άδικο ένα νέο lockdown»

Το κυβερνητικό παράλογο συνεχίζεται-Μίνα Γκάγκα: Με 8.613 κρούσματα είναι «άδικο ένα νέο lockdown»

Τα κρούσματα αγγίζουν τις 9 χιλιάδες αλλά ένα νέο lockdown θα ήταν «άδικο» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, την στιγμή που στην χώρα καθημερινά η κατάσταση χειροτερεύει, και η κυβέρνηση συνεχίζει να μην βλέπει την σκληρή πραγματικότητα η οποία αντικατοπτρίζεται στα νοσοκομεία της χώρας τα οποία ασφυκτιούν, το ίδιο και οι υγειονομικοί αλλά και οι ασθενείς οι οποίοι είτε θα βρεθούν σε ράντζο – το οποίο το υπουργείο υγείας βαφτίζει «επικουρικές κλίνες»- είτε θα περιμένουν για να μπουν σε ΜΕΘ.

Η ίδια, μάλιστα ανέφερε ότι «ξέρουμε πως μεταδίδεται ο ιός και πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» μόνο που η πραγματικότητα την διαψεύδει και μάλιστα εκθέτει και εκείνη και την κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί.

«Το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό, τότε ήταν απόλυτα επιβεβλημένο, δεν ξέραμε τίποτα. Τώρα ο κόσμος δεν αντέχει ένα νέο lockdown θα ήταν άδικο…» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και συνέχισε: «τώρα πλέον, δύο χρόνια μετά ξέρουμε πως μεταδίδεται ο ιός και πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αφού πλέον ξέρουμε όλα αυτά (μάσκες, αντισηψία, αποστάσεις, περιορισμός επαφών, εμβολιασμός) δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Πλέον δεν το αντέχει κανείς. Θα θεωρηθεί από όλους ένα άδικο μέτρο που είναι, άρα οφείλουμε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου του 2020, η κυβέρνηση προχώρησε σε πανελλαδικό lockdown, και σύμφωνα με την έκθεση επιτήρησης COVID-19 (07/11/2020) «έκλεισαν τον κόσμο στο σπίτι» με 2556 κρούσματα, 15 νεκρούς και 207 διασωληνομένους και σήμερα με 8.613 νέα κρούσματα κορονοϊού, 46 νεκρούς και 486 διασωληνωμένους, συζητάμε πόσο καλά τα πάει η κυβέρνηση στην διαχείριση της πανδημίας και ότι ξέρουμε «πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Δείτε το βίντεο: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter