Το Liberal, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα εξωθεσμικά κέντρα και οι αχυράνθρωποι

Το Liberal, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα εξωθεσμικά κέντρα και οι αχυράνθρωποι

Κάτι φαίνεται ότι δεν πάει καλά στη «δεξιά πολυκατοικία» και κυρίως στο κέντρο διαχείρισής της που δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου. Το χθεσινό μπάχαλο που προκλήθηκε με το παιγνίδι που θέλησαν να παίξουν με την αντιπολίτευση και τον Ευάγγελο Αποστολάκη οι «σοφοί» του Κυριάκου, δεν είναι η μόνη δυσλειτουργία που αποκαλύφθηκε από το φιάσκο του ανασχηματισμού.

Διάφορα κέντρα που μέχρι την Τρίτη στήριζαν ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού  εμφανίστηκαν σφόδρα δυσαρεστημένα από αυτόν. Η πρώτη αντίδραση ήταν από το «Συγκρότημα Μαρινάκη» όπου στα ηλεκτρονικά του Μέσα εμφανίστηκε κείμενο με τίτλο «Αυτά παθαίνουν οι ηγέτες που σκέπτονται μόνο την εικόνα» όπου γίνεται λόγος για ανασχηματισμό φιάσκο, απειλεί ότι θα έρθει η ώρα της κάλπης όπου η κοινωνία θα τοποθετηθεί και κάνει λόγο για «Λουδοβίκους» που δεν ρωτάνε κανέναν στη χάραξη της πολιτικής. Εμμέσως πλην σαφώς ζητά (ποιός;) να έχουν άποψη και να λαμβάνεται υπόψην.

Εκεί όμως που φαίνεται ότι ο πόλεμος των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας είναι αδυσώπητος χωρίς να προσπαθούν να κρατήσουν ούτε καν τα προσχήματα είναι ένα κείμενο στην ιστοσελίδα Liberal όπου ο αρθρογράφος «Μινώταυρος» ρητά και κατηγορηματικά κάνει λόγο για υπουργούς – αχυράνθρωπους.

Διαβάστε τι αναφέρει για τα παλαιά, τα νέα αλλά όσα δεν υπουργοποιήθηκαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Μινώταυρος, πάντως, σας είχε ενημερώσει έγκαιρα για τον κύριο Τάκη και για τη μάχη Βαρδινογιάννη – Λάτση. Ο Β.Β ήθελε στο Προστασίας του Πολίτη τον Τάκη Θεοδωρικάκο και ο Σ.Λ την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Κέρδισε, τελικώς ο Β.Β.

Η ουσία, φιλελεύθεροι και φιλελεύθερες μου είναι ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, παρά το φιάσκο με τα μπρος πίσω του Ευάγγελου Αποστολάκη, κέρδισε πολλούς πόντους σε αυτή την κυβέρνηση. Και το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο να κάνει μια τέτοια συμμαχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκδοχή πρώτη: Θέλησε να αποκτήσει τη στήριξη ενός μεγάλο μηντιακού ομίλου. Δύο τηλεοπτικά κανάλια έχει ο Όμιλος!

Εκδοχή δεύτερη: Θέλησε να δημιουργήσει ένα αντίπαλο δέος απέναντι στον Όμιλο Μαρινάκη, καθώς ο Κ.Μ δεν νιώθει άνετα με τις «αποκλειστικότητες».

Εκδοχή τρίτη: Θέλησε να «λήξει» την υπόθεση διολίσθησης του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό ο ΒΒ έχει μεγάλη επιρροή στους κύκλους της σημερινής προέδρου του Κινήματος.


Κατά τα λοιπά, αναβλήθηκε και πάλι η είσοδος του Θοδωρή Ρουσόπουλου στην κυβέρνηση. Κρίμα κι άδικο για έναν άνθρωπο που μπορούσε να προσφέρει. Θα μου πείτε ότι θα κτυπούσε άσχημα ένας ακόμη άνθρωπος του ΒΒ. Σωστό κι αυτό…»

Τέτοιο ξεμπρόστιασμα δεν θα τολμούσαν να το κάνουν ούτε τα πιο φανατικά αντιπολιτευτικά Μέσα Ενημέρωσης, γιατί το λιγότερο τα εξώδικα θα έπεφταν βροχή.

Ενα Μέσο όμως που στήριξε όσο δεν πήγαινε περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία κατηγορεί υπουργούς του ως αχυράνθρωπους επιχειρηματικών συμφερόντων με συνέπεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην παρουσιάζεται ως τίποτε παραπάνω από ένας εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Πραγματικά δεν χρειάζεται απολύτως τίποτε άλλο για να καταλάβει κάποιος πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γιατί όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις έχουν στόχο το δημόσιο και την κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter