Το liberal στελεχώνει το Δημόσιο του Κυριάκου - Και δεύτερος «Ζαμπούκας»

Λίγες ημέρες πριν ενημερώναμε από το documentonews.gr πως ο αρθρογράφος του liberal.gr Ανδρέας Ζαμπούκας επιβραβεύτηκε για το… δημοσιογραφικό του έργο νεοφιλελεύθερης ενημέρωσης αφού διορίστηκε συνεργάτης στο ιδιαίτερο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο.

Δεν πέρασαν παρά τέσσερις ημέρες στο ρεπορτάζ για να μάθουμε πως μια άλλη νεοφιλελεύθερη πένα του liberal.gr που έβλεπε δράκους επί ΣΥΡΙΖΑ είχε διοριστεί νωρίτερα τον Σεπτέμβριο στο υπουργείο Οικονομικών, στο ιδιαίτερο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Έτσι λοιπόν το μικρό Δημόσιο που οραματιζόταν (λέμε τώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβραβεύει με μισθούς τους νεοφιλελεύθερους…

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μαριόλη, δημοσιογράφο του liberal.gr που αν διαβάζουμε σωστά το ΦΕΚ με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2019, έχει απολυτήριο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ). Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του ΥΠΟΙΚ το μισθολογικό κλιμάκιο 11 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιστοιχεί σε 30 με 33 χρόνια προϋπηρεσίας και μεικτό μισθό 1458 ευρώ. Απορίας άξιο είναι πως τόσα χρόνια προϋπηρεσίας και τόσο νέος! 

Τι έγραφε όμως –μεταξύ των άλλων- ο Κωνσταντίνος Μαριόλης;

Στις 11 Ιουνίου, προεκλογικά έγραφε το άρθρο με τον εύλογο τίτλο: «Γιατί οι αγορές επενδύουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Εκεί αναφέρει: «Η αγορά δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι «κουράστηκε» με τον Αλέξη Τσίπρα και τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, ενώ οι ξένοι επενδυτές βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν πολιτικό που φέρνει αέρα αισιοδοξίας και έχει την βούληση να αλλάξει επίπεδο τη χώρα και να προσελκύσει μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια. Διότι αυτό που ζητούν οι επενδυτές για να τοποθετηθούν μακροπρόθεσμα σε μία αγορά είναι σοβαρότητα, αξιοπιστία, σταθερότητα και ευελιξία. Ένα περιβάλλον δηλαδή που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα.»

Στις 26 Δεκεμβρίου 2018 έγραφε σε άρθρο με τίτλο «Μας προετοιμάζουν για νέο μνημόνιο ή Grexit»: «… ο Αλ. Τσίπρας αφήνει πίσω του καμένη γη και η χώρα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ξανά βοήθεια από το εξωτερικό.» Όπως επίσης: «Το Ελληνικό παραμένει ένα αεροδρόμιο «φάντασμα», πολλά ακόμη επενδυτικά project κινδυνεύουν να ξεχαστούν και η χώρα συνεχίζει στο μοτίβο της υψηλής φορολογίας και των απαρχαιωμένων θεσμών.»

Τελευταία πάντως ο σχεδόν καθημερινός αρθρογράφος του liberal.gr μας ενημέρωνε ότι η S&P κλείνει το… μάτι στην Ελλάδα ή ότι οι μεγάλοι επενδυτές ετοιμάζουν … βαλίτσες για την Αθήνα.

Επίσης τον Οκτώβριο έβλεπε την Μαζική στροφή επενδυτών προς την Ελλάδα εν αναμονή αναβαθμίσεων…

Ε, με τόση προσπάθεια πώς να μην τοποθετηθεί στο υπουργείο Οικονομικών; 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.