Το Λιμενικό καταγγέλλει παρενόχληση περιπολικού από τουρκική ακταιωρό (Video)

Το Λιμενικό καταγγέλλει παρενόχληση περιπολικού από τουρκική ακταιωρό (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νότια της Σάμου καταγγέλλει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα για τον εντοπισμό 8 μεταναστών που αγνοούνται μετά την ανατροπή της λέμβου που επέβαιναν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, τις πρωινές ώρες, φορτηγό πλοίο ξένης σημαίας, το οποίο είχε δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών αρχών και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, έναν νεκρό, ενημερώνοντας τουρκική ακταιωρό, η οποία έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για την παραλαβή του.

Στη συνέχεια, η τουρκική ακταιωρός, η οποία έπλεε σε διπλανή περιοχή, μπήκε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού σημειώνει ότι η τουρκική ακταιωρός δεν είχε καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα, ούτε δήλωσε στο ΕΚΣΕΔ που έχει τον συντονισμό της επιχείρησης, την παρουσία της.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό το περιστατικό συνέβη παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το πλήρωμα του οποίου το κατέγραψε προκειμένου να ενημερώσει τον Οργανισμό FRONTEX για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter