Το Λονδίνο έχει περισσότερα αγάλματα ζώων παρά γυναικών

Το Λονδίνο έχει περισσότερα αγάλματα ζώων παρά γυναικών

Ο αριθμός των αγαλμάτων που αναπαριστούν ζώα στο Λονδίνο είναι διπλάσιος από εκείνον των γυναικών, σύμφωνα με μια μελέτη, καθώς το γραφείο του δημάρχου ανακοινώνει πρόγραμμα ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών για την προώθηση της διαφορετικότητας στους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι από σχεδόν 1.500 μνημεία στην πρωτεύουσα, περισσότερο από το ένα πέμπτο είναι αφιερωμένο σε επώνυμους άνδρες (20,5%) και μόνο το 4% αφιερωμένο σε επώνυμες γυναίκες. Ο αριθμός των γλυπτών με ζώα, σχεδόν 100, είναι διπλάσιος από εκείνον των γυναικών. Μόνο το 1% των γλυπτών είναι αφιερωμένο σε έγχρωμα άτομα. Το 0,9% είναι έγχρωμοι άνδρες και το 0,2% γυναίκες.

Η μελέτη, μέρος ενός εθνικού ερευνητικού έργου της Art UK που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον Δήμο Λονδίνου, είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος έλεγχος δημόσιων γλυπτών και μνημείων σε όλη την πρωτεύουσα. Έρχεται καθώς ο Σαντίκ Καν, δήμαρχος του Λονδίνου, ανακοινώνει λεπτομέρειες για ένα ταμείο 1 εκατομμυρίου λιρών ώστε να διασφαλίσει ότι τα ορόσημα και τα μνημεία του Λονδίνου αντικατοπτρίζουν καλύτερα την ποικιλομορφία της πρωτεύουσας και τα επιτεύγματα όλων όσων συνέβαλαν στην επιτυχία της πόλης.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της πρώτης φάσης των εργασιών της Επιτροπής για τη Διαφορετικότητα στη Δημόσια Σφαίρα, η οποία καλεί οργανισμούς της κοινότητας να υποβάλουν αιτήσεις για επιχορηγήσεις αξίας έως και 25.000 λιρών για να ανανεώσουν τους δημόσιους χώρους τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει νέες ιδέες για τέχνη του δρόμου, νέες ονοματοδοσίες δρόμων και άλλα έργα με σκοπό «να διασφαλίσουμε ότι μας λένε μια πληρέστερη εκδοχή της ιστορίας της πρωτεύουσάς μας», ανέφερε το γραφείο του δημάρχου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το γραφείο του δημάρχου ανακοίνωσε τα 15 μέλη της νέας Επιτροπής Ορόσημων για τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας. Ο Καν ανακοίνωσε ότι θα σχηματίσει την επιτροπή λίγες μέρες αφότου ένα άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον, ενός εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα, καταρρίφθηκε στο Μπρίστολ από διαδηλωτές του Black Lives Matter τον Ιούνιο του 2020.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter