To Λονδίνο ρίχνει πόρτα στην Uber (Photo)

To Λονδίνο ρίχνει πόρτα στην Uber (Photo)

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αποφάσισε σήμερα να αφαιρέσει από την εταιρεία Uber την άδειά της να λειτουργεί στη βρετανική πρωτεύουσα, όμως η γιγάντια αυτή αμερικανική εταιρεία οχημάτων με οδηγό ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση, αναστέλλοντας έτσι την ισχύ της απόφασης.

«Η Uber London δεν είναι σε θέση να κατέχει άδεια εκμετάλλευσης ιδιωτικών οδηγών», εξήγησε η TfL, η οποία εξέταζε την ενεδεχόμενη ανανέωση αυτής της άδειας που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η υπηρεσία υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της πως «η προσέγγιση και η συμπεριφορά της Uber δείχνουν έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας ως προς σειρά θεμάτων που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας».

Η TfL επικρίνει κυρίως την Uber για την αδράνειά της όσον αφορά την καταγγελία εγκλημάτων, των οποίων γίνονται μάρτυρες οι οδηγοί της, και για ελλείψεις στους ελέγχους των ποινικών μητρώων των οδηγών της. Η υπηρεσία κατηγορεί επίσης την Uber ότι χρησιμοποιεί ένα λογισμικό που επιτρέπει στους οδηγούς να αποφεύγουν να εντοπίζονται από τις αρχές στις ζώνες στις οποίες δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται και ότι παρέχει μη αξιόπιστα ιατρικά πιστοποιητικά.

Η Uber απάντησε πως «θα προσφύγει αμέσως στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής». Η εταιρεία θα μπορεί να κυκλοφορεί τα αυτοκίνητά της μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της έφεσης.

«Οι 3,5 εκατ. Λονδρέζοι που χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας και οι περισσότεροι από 40.000 συμβεβλημένοι οδηγοί, που εξαρτώνται από την Uber για να ζήσουν, θα μείνουν εμβρόντητοι απ’ αυτή την απόφαση», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας στο Λονδίνο, ο Τομ Έλβιτζ.

«Θέλοντας να απαγορεύσουν την εφαρμογή μας στην πρωτεύουσα, η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου και ο δήμαρχος υπέκυψαν στις εκκλήσεις ενός μικρού αριθμού ανθρώπων που θέλουν να περιορίσουν τις επιλογές των καταναλωτών», κατήγγειλε ο Έλβιτζ.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν εξέφρασε από την πλευρά του την «πλήρη υποστήριξή» του στην απόφαση της TfL στο όνομα «της ασφάλειας των Λονδρέζων».

Το συνδικάτο ανεξάρτητων εργαζομένων της Βρετανίας κατήγγειλε αντίθετα «ένα πλήγμα» στους οδηγούς της Uber, και ζήτησε από την TfL να ενισχύσει την κανονιστική ρύθμιση του τομέα μάλλον, παρά να απαγορεύσει μια εταιρεία.

Όμως το συνδικάτο μισθωτών GMB, το οποίο είχε κερδίσει πέρυσι μια δίκη εναντίον της Uber για τα δικαιώματα των οδηγών, εξέφρασε την ελπίδα ότι «και άλλες σημαντικές πόλεις» θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Λονδίνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter