Το MAGA του Μητσοτάκη

Το MAGA του Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα τεστ στην Ευρώπη». «Πρώτη η Ελλάδα, από τον Σεπτέμβριο ήδη, από την παρουσία μου στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος». «Και συμφωνήσαμε και στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Μια καινοτόμα ιδέα που πρότεινε πρώτη η Ελλάδα». «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην προσπάθεια για την απολιγνιτοποίηση». «Θέλω να θυμίσω ότι πρώτη η Ελλάδα έθεσε κανόνες ελεγχόμενης πρόσβασης σε κλειστούς χώρους από τον Ιούλιο. Πρώτη επίσης, από τον Οκτώβριο, άνοιξε τη δυνατότητα τρίτης δόσης σε όλους τους ενήλικες. Και πρώτη έθεσε ως προϋπόθεση πλήρους εμβολιασμού για τους άνω των 60 τη χορήγηση της τρίτης δόσης».

Εσχάτως και «η Ελλάδα πρώτη» αποφασίζει να φέρει την τρίτη δόση πολύ νωρίτερα και μάλιστα στο τρίμηνο, πριν αποφασίσει η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Ένα σημείο που αναπάντεχα διακρίνουν ακόμα και τα πιο φανατικά κοινά του πρωθυπουργού, είναι η συχνότητα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται, είτε για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Είτε για τον ίδιο του τον εαυτό. Αναφορές όπως «πρώτη η Ελλάδα» πριν από κάποια απόφαση ή κάποια πρωτοβουλία του, κοσμούν συχνά πανηγυρικές δηλώσεις και ομιλίες του.

Την ίδια ώρα, πράγματι η χώρα μας κρατά μία σειρά από θλιβερές πρωτιές, τις οποίες ουδέποτε αναγνωρίζει. Τόσο στο πεδίο της πανδημίας, όσο και της ακρίβειας, έρχονται να καλύψουν πρωτιές όπως αυτές σε νεκρούς, σε διασπορά του ιού, ή ακόμα και της ακρίβειας και της αύξησης στους λογαριασμούς.

Ακόμα ένα σημείο τραμποποίησης του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο που δεν θα του πάει το κόκκινο καπέλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter