Το μανιφέστο Γερουλάνου για το ΠΑΣΟΚ, τα πυρά στους «πρωτοκλασάτους»

Το μανιφέστο Γερουλάνου για το ΠΑΣΟΚ, τα πυρά στους «πρωτοκλασάτους»

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για το Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» του Δήμου Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Το ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας, ωστόσο πως παραμένει επικεφαλής στο «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», την παράταξη των αιρετών στους δήμους που εξελέγησαν δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι με το ΚΙΝΑΛ. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει ερωτηματικά.

Πάντως, ο ίδιος ο Παύλος Γερουλάνος προέβαλε ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να απαντήσει σε όσους μιλάνε για προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες στις πολιτικές τοποθετήσεις του.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΚΟΕΣ, το απόγευμα της Παρασκευής (1.11.2019), και αφού, σε ήπιους τόνους, είχε αναπτύξει τις θέσεις του για το συνέδριο με κριτική διάθεση προς την ηγεσία, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε: «Λένε κάποιοι ότι τα λέω αυτά και ότι κάνω ό,τι κάνω από προσωπική φιλοδοξία. Δεν είναι έτσι. Τα λέω και τα κάνω διότι τα πιστεύω βαθιά. Τα λέω χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να τα λέω όσο τα πιστεύω».

Για να συμπληρώσει εν κατακλείδι:

«Και για να το αποδείξω ότι τα εννοώ, θα αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ. θα παραμείνω επικεφαλής της Παράταξης όπως εκλέχτηκα διότι ποτέ δεν έφυγα από μάχη για την Παράταξη, όσο δύσκολη και να είναι αλλά θα δουλέψω με τους εξαιρετικούς δημάρχους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές και θα προτείνω ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής.

Γιατί; Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου. Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει. Είναι το ελάχιστο που χρωστάω σε εσάς και το ελάχιστο που χρωστάω στην παράταξη».

Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι διατύπωσε ένα …μανιφέστο θέσεων και κριτικής για το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Ο Παύλος Γερουλάνος επεφύλαξε αιχμές προς την Φώφη Γεννηματά, και όχι μόνο, χωρίς κάνει ονομαστικές αναφορές.

Εκτόξευσε εξαρχής τη μομφή για «διεκπεραιωτικό» συνέδριο που γίνεται, μεταξύ άλλων, «για να επεκτείνουμε τη θητεία της Προέδρου ώστε να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όσο είναι αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Και να το κάνουμε γρήγορα ώστε να μην, όπως λένε, δοθεί έδαφος στην εσωστρέφεια». Μίλησε για όσα λείπουν από το ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο ΚΙΝΑΛ που, κατά την άποψή του, το χρησιμοποίησαν οι “πρωτοκλασάτοι” σαν όχημα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ!

Προέταξε τις δημοκρατικές διαδικασίες, που «δεν οδηγούν ποτέ σε εσωστρέφεια». Είναι αξιοσημείωτο ότι μίλησε για ένα πολιτικό κενό προτεραιοτήτων, στρατηγικών στόχων, εθνικού οράματος. «Αυτό που απουσιάζει είναι ένας πολιτικός φορέας που πιστεύει ότι κέντρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος», είπε και άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, μίλησε για το ΠΑΣΟΚ που λείπει και είναι αυτό που ξέρει να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, χωρίς εξαιρέσεις, να συνθέτει τάσεις και όχι να διώχνει: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα πνιγεί στην ασφυκτική αγκαλιά του ΚΙΝΑΛ, ένα κόμμα που δεν ξεκίνησε με γνώμονα τις ανάγκες του Έλληνα αλλά για τις ανάγκες μερικών λεγόμενων «πρωτοκλασάτων» να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δεσμεύονται από το όραμα, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter