Το Μαρινοχόλιγουντ του Λευτεράκη

Το Μαρινοχόλιγουντ του Λευτεράκη

Μια ανάρτηση ιδιώτη στο Facebook για τους προγόνους του Πέτρου Κόκκαλη άναψε_x000D_
φωτιές. «Ο ένας παππούς μπορεί να ήταν κομμουνιστής και υπουργός της κυβέρνησης_x000D_
των βουνών, αλλά ο άλλος ήταν κομμουνιστοφάγος», έλεγε.  

Από την πλευρά της μάνας του, η οποία ήταν κόρη του Spyros Skouras, «Διευθυντή της 20th Century Fox και δραστήριου μέλους της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Υποθέσεων του γερουσιαστή Μακκάρθι»(!!!) κατά τον ισχυρισμό.

Σάλος, αντεγκλήσεις, ανατροπές και αμφισβητήσεις ημερομηνιών και γεγονότων. Ωσπου με την παρέμβαση δυο followers (των Β.Δ. και Α.Σ. που γνώριζαν πρoσωπικά ανθρώπους και γεγονότα) το μυστήριο άρχισε να ξεδιαλύνεται. Πατέρας της μητέρας του ήταν ο Σπύρος Σκούρας και όχι ο Spyros Skouras.

Ο ιστοριοδίφης είχε μπερδέψει το Hollywood με το «ελληνικό Χόλιγουντ» της πλατείας Κάνιγγος, τον Spyros Skouras με τον Σπύρο Σκούρα και την 20th Century Fox με την «Σκούρας Φιλμ». Επαναλάμβανε σε έναν ημι-ιδιωτικό χώρο όπως είναι το Φατσοβιβλίο μια διαδεδομένη απάτη στο Internet. Ο άνθρωπός δεν επέμεινε περαιτέρω και διέγραψε το λάθος του.

Όμως τα Fake News είναι μια Λερναία Υδρα. Ένα κεφάλι κόβεις – δύο φυτρώνουν. Εμφανίστηκε το εξάσφαιρο του Οργανισμού Μαρινάκη με ύφος 40 καρδιναλίων και θράσος 1.000 πιθήκων. Μάλιστα από το δημόσιο βήμα του in.gr ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος επανέλαβε τη γκάφα. Υψωσε και κούνησε το δακτυλάκι του και με ιερή μανία εκραύγασε:

«Για τον άλλο παππού του Πέτρου Κόκκαλη, γιατί δε λέτε τίποτα ΣΥΡΙΖαίοι; Τον ακραίο αντικομμουνιστή».

Ο πολύς και «ελλογιμώτατος» Ελευθέριος (ο οποίος ως δια μαγείας μεταπήδησε από την τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην υπηρεσία του μιντιάρχη-εφοπλιστή χωρίς εσωκομματικά να ανοίξει μύτη) διάνθισε την σπαραξικάρδια αφήγηση του με μπόλικο «αριστερό φρόνημα»:

«Ο παππούς του, Πέτρου Κόκκαλη που ήταν στην κυβέρνηση του Βουνού και πέθανε στην Ανατολική Γερμανία και σήμερα θεωρείται μια από τις ευγενέστερες φιγούρες στην ιστορία της ελληνικής αριστεράς. Μόνο που αποσιωπούν (οι ΣΥΡΙΖαίοι) το γεγονός ότι ο Πέτρος Κόκκαλης δεν έχει μόνο έναν παππού. Όπως όλα τα παιδιά είχε δύο παππούδες». (Πανέξυπνο χιουμοράκι).

Και εμβριθώς ο Χαραλαμπόπουλος αραδιάζει το «ρεπορτάζ» του:

«Και δεύτερος ήταν ο Σπύρος Σκούρας. Ο Ελληνας μεγιστάνας του Χόλυγουντ ήταν ο πατέρας της πρώτης συζύγου του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Σπύρος Σκούρας δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Διεύθυνε για 20 χρόνια την 20th Century FOX. Ο Σκούρας είχε και ένα άλλο χαρακτηριστικό: ήταν και ένας ακραίος αντικομμουνιστής. Μάλιστα, έχει υποστηριχτεί ότι ο Σκούρας έπαιξε ρόλο π.χ. στο πώς ο Ελία Καζάν βρέθηκε ενώπιον της διαβόητη Επιτροπής Αντιαμερικανικών δραστηριοτήτων και κατέδωσε συντρόφους του».

Μετά τη «ρεπορταζάρα» αρχίζουν τα Χαραλαμποπούλεια ηθικοπλαστικά «σχόλια»:

«Όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν μια χαρά, αλλά συνειδητά προτιμούν να αποκρύβουν κρίσιμες πλευρές της πραγματικότητας. Όπως καταλαβαίνετε στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να κάνουν πολιτική χρησιμοποιώντας και τους… παππούδες και να διαμορφώσουν κλίμα με αυτό τον τρόπο. Άλλα, εάν να μιλήσουμε για τους προγόνους, τουλάχιστον ας αναφερόμαστε σε όλους…»

Σωστά. Λοιπόν Ελευθέριε, πάρε μολύβι και σημείωνε γιατί ο εργοδότης σου δεν πληρώνει χρυσάφι για τέτοιες κουτουράδες:

Ο Πέτρος Κόκκαλης senior γεννήθηκε το 1896, ο Spyros Skouras το 1893. Αρα η γιαγιά του σημερινού Πέτρου Κόκκαλη νεότερου, η Νίκη, πρέπει να είχε παντρευτεί κάποιον συνομήλικο του πατέρα της το 1938. Ασε που ο Σκούρας έφυγε στις ΗΠΑ το 1910 και η Νίκη γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1913 και ήταν δασκάλα. Γονείς της Νίκης ήταν ο γραφολόγος Ευσταθίος Κουλέτσης και η Μαριγώ Αναγνωστοπούλου. Ο Ευστάθιος πέθανε στα χέρια των Γερμανών τις μέρες που γεννήθηκε η εγγονή του Αυγή-Πολυξένη, αδελφή του Σωκράτη και κόρη του Πέτρου πρεσβύτερου, το 1944.

Ο αντικομμουνιστής Ελληνοαμερικανός Spyros Skouras είχε όντως δύο κόρες εκ των οποίων η μία αυτοκτόνησε πέφτοντας από ουρανοξύστη αλλά καμία που να ονομάζεται Σοφία. Ο Spyros εγέννησε τους Plato Alexander Skouras (πέθανε 74 ετών το 2003), τη Dionysia Skouras (πέθανε 24 ετών το 1950), τη Diana Athanasia Fowler (πέθανε 56 ετών το 1982) και τον Spyros Solon Skouras jr. (πέθανε 89 ετών το 2013).

Αρα καμία δεν θα μπορούσε να ήταν σύζυγος του Πέτρου senior και γιαγιά του Πέτρου junior. H Νίκη (Κουλέτση) Κόκκαλη πέθανε το 1997 φιλικά προσκείμενη στο ΚΚΕ.

Γελοιογραφία του Μποστ από την «Ελευθερία» της 1ης Ιουλίου 1962 που έχει θέμα την οικονομική αποτυχία του Spyros Skouras με την ταινία «Κλεοπάτρα» της 20th Century Fox

Παππούς του Πέτρου jr, από τον πρώτο γάμο του Σωκράτη με την Σοφία Σκούρα, είναι ο Σπύρος Σκούρας της «Σκούρας Φιλμ» (Κάνιγγος 2). Από τις παραγωγές του σημειώνουμε το «Επιτάφιος για εχθρούς και φίλους», μια αντιναζιστική ταινία του 1966 που εκτυλίσσεται στο Βερολίνο του του 1945. Το σενάριο ήταν του Βασίλη Βασιλικού, η σκηνοθεσία του Τσεχοσλοβάκου Γίρι Σέκενς και η φωτογραφία του Γιώργου Μανιάτη.

Αφίσα της ελληνικής ταινίας «Επιτάφιος για εχθρούς και φίλους» σε σενάριο του Βασίλη Βασιλικού και σκηνοθεσία του Τσεχοσλοβάκου Γίρι Σέκενς. Παραγωγή (1966) της «Σκούρας Φιλμ», Κάνιγγος 2

Ακου, λοιπόν, Λευτεράκη. Μέχρι αύριο να γράψεις 100 φορές «Ο Spyros Skouras, ο μακαρθικός, δεν ήταν ο παππούς του Πέτρου Κόκκαλη jr» και να έρθεις με τον κηδεμόνα σου. Αν δεν μπορεί ο μπαμπάς ο Βαγγέλης, έλα με τον παππού σου. Αν δεν τον μπερδέψεις κι αυτόν…

Διαβάστε επίσης: Ο Πέτρος Κόκκαλης τρολάρει απαντώντας στα fake news για τον παππού του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter